PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La Fira del Gall de Vilafranca supera el rècord d’assistència registrat fins ara amb més de 43.600 visitants

Redacció .- Un total de 43.698 visitants van gaudir dels atractius de la Fira del Gall de Vilafranca, que va reunir el bo i millor de l’aviram i gastronomia penedesenc, acompanyat de vins de la DO Penedès durant el cap de setmana previ a Nadal, a la zona del parc de Sant Julià.

Segons dades de l’organització, aquest any l’assistència va ser un 7,25% superior a la de l’any passat, fet que suposa el rècord de la xifra registrada fins ara. Pel que fa a la procedència dels visitants, un 41% són de Vilafranca, un 36% de la zona del Penedès, un 16% de la província de Barcelona, i han augmentat el nombre de visitants de les províncies de Tarragona (3%), de Lleida (2%) i de Girona (2%).

Aquest any l’Associació de Criadors del Gall del Penedès va vendre les 4.000 peces criades i va esgotar les 380 peces sacrificades amb el distintiu de la Identificació Geogràfica Protegida (IGP). A la mostra gastronòmica també es va notar l’augment de visitants. Es va vendre un 6% més de tiquets que el 2015 i al Superceller, l’espai on se situaven la botiga i els tastos, es van servir 8.400 degustacions de vi. 

El conseller d’Economia i Coneixement, Jordi Baiget, va ser l’encarregat d’inaugurar la Fira del Gall d’enguany, acompanyat d’autoritats locals com els alcaldes de Vilafranca, Pere Regull, de Sant Sadurní, Maria Rosell, de Mediona, Servand Casas, del Pla del Penedès, Santi Soler, i de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, a més del president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, entre altres.

Èxit de participació a les activitats solidàries

Coincidint amb La Marató de TV3, la Fira del Gall ha organitzat una sèrie d’activitats solidàries per recaptar fons per la lluita per la divulgació i la sensibilització de l’ictus i de les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. El flashmob, el tast solidari i el trencaclosques gegant han tingut molt bona acollida entre els visitants, tant grans com petits.

0
0
0
s2smodern