PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Neix la Guia d’Enoturisme del Penedès, que ha de dur al territori a ser una potència enoturística i gastronòmica mundial

Redacció .- Com si d’un regal de Nadal es tractés, el Penedès serà la nova regió en estrenar una guia especialitzada en enoturisme amb l’objectiu de donar a conèixer tots els atractius de la regió que abarca la Denominació d’Origen Penedès.

La Guia d’Enoturisme del Penedès, que es va presentar aquest dilluns, inclou els prop de 200 establiments que formen part del club Enoturisme Penedès: cellers, restaurants i empreses dedicades a organitzar visites culturals del vi, a més de fer un recorregut per la història i la idiosincràsia del territori penedesenc. Segons el seu autor, Lluís Tolosa, són una bona mostra del gran potencial que té el Penedès, que “no té res a envejar a cap altra regió vinícola. Ho tenim tot i estem a punt. Només ens falta saber-ho comunicar”.

En aquest aspecte, Tolosa va insistir que cal fer “una aposta total per la destinació Penedès i entendre que el nostre competidor no és el veí del costat, sinó la Xina, Napa Valley (Califòrnia) o la Rioja.” Per endavant, però, Tolosa enumera diversos reptes a assolir. El primer d’ells és “convèncer-nos que el Penedès pot arribar als dos milions de visitants i és possible que ens morim d’èxit si no ho preveiem, preparar bons productes enoturístics amb valor afegit i un preu rendible; i allargar l’estada del visitant perquè tenim una gran varietat i qualitat”.

La guia tindrà un preu de 19 euros i es podrà adquirir als establiments participants i a les llibreries. De cara al futur, la intenció és fer-ne les edicions anglesa, castellana i francesa per tal d’arribar al màxim de visitants possible.

Anteriorment, Tolosa va publicar les guies de la DO Empordà, la DO Alella i la DO Pla de Bages.

0
0
0
s2smodern