PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

L'empresa penedesenca Coral Transports & Stocks obre un nou centre logístic a Sant Cugat Sesgarrigues de 33.000 m2

Redacció .- L’empresa penedesenca Coral Transports & Stocks acabarà l’any amb més del doble de superfície que fins ara gràcies al nou centre logístic, de 33.000 m2, que ha obert recentment.

Les noves instal·lacions s’ubiquen on abans hi havia l’antiga nau de Decathlon, al polígon industrial de Sant Pere Molanta, a la part que pertany al municipi de Sant Cugat Sesgarrigues. Sumant les naus que té a la Granada, Alcalà d’Henares i les Illes Canàries, ara disposa de 55.000 m2, una xifra que li permetrà consolidar-se en el sector logístic i créixer fins a un 40% els propers dos anys.

Aquest matí ha tingut lloc la presentació del nou centre, a la qual ha assistit el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, el director general de Coral Transports & Stocks, Joan Comas, i l'alcaldessa de Sant Cugat Sesgarrigues, Montserrat Albet, entre altres personalitats polítiques. Comas ha afirmat que les noves instal·lacions, que assoliran la màxima capacitat quan arribi el 2018, permeten “pensar en el futur amb optimisme”, ja que l’empresa podrà ampliar la gestió de tot tipus de mercaderies empaquetades, alhora que possibilitarà l’acollida de nous productes considerats “delicats” com els mèdics i sanitaris. “No existeixen gaires instal·lacions ni aquest nivell de coneixement a Catalunya i Espanya, i sabem que hi ha una necessitat molt important en el sector”, ha destacat.

Coral Transports & Stocks va néixer el 1995 i des de llavors ha ampliat la capacitat d’emmagatzematge i la flota de transports, que arriba arreu del món a través del transport terrestre, aeri i marítim.

Des del 2014 la seva facturació ha augmentat un 35% i enguany es preveu que es tanqui en uns 20 milions d’euros. Aquest increment també ha tingut la seva repercussió en la plantilla de treballadors, que s’ha triplicat en dos anys.

Pel que fa a l’activitat internacional, actualment Coral Transports & Stocks disposa de corresponsalies a països com la Xina, l’Índia, Pakistan, Xile, els Estats Units, Argèlia i Egipte, dels quals en gestiona el transport aeri i marítim. En el cas del transport terrestre, la firma té clients arreu del territori europeu entre els quals destaquen Alemanya, França, Itàlia i la zona d’Europa de l’Est. En aquest aspecte, Comas ha estat crític amb la situació desfavorable que pateix l’Alt Penedès i Catalunya en general, ja que “els peatges ens penalitzen respecte altres zones del país”. Tanmateix, ha afegit que “el que més ens preocupa és el corredor mediterrani perquè ens afecta directament. És una via molt necessària per competir amb els ports d’altres països. Tot el sector esperem que es faci, però encara no sabem la data”.

 

0
0
0
s2smodern