PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El cost per hora treballada augmenta un 0,7% interanual durant el tercer trimestre, segons l’INE

Les indústries extractives i les activitats sanitàries registren l’increment més gran dels costos laborals

ACN Madrid .- L’Índex de Cost Laboral Harmonitzat s’ha incrementat a Espanya un 0,7% interanual durant el tercer trimestre de 2016, en la sèrie corregida per estacionalitat i calendari, segons ha publicat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística espanyol (INE).
El cost per hora treballada augmenta un 0,9% en el tercer trimestre respecte al mateix període de l'any anterior si no es té en compte l'ajustament estacional i de calendari,
 
La variació trimestral de l'ICLH entre el tercer i el segon trimestre de 2016, eliminant tant l'efecte de calendari com l'estacionalitat, és del 0,2%. Sense tenir en compte l'ajust estacional i de calendari, la taxa trimestral és del 7,5%, a causa del menor nombre d'hores treballades en el període de vacances entre juliol i setembre.
 
Si s'eliminen els efectes estacionals i de calendari, les activitats amb major creixement del cost de l’hora treballada són les indústries extractives (4,4%), les activitats sanitàries i de serveis socials (3,7%) i les activitats artístiques, recreatives i d'entreteniment (2,6%). Per contra, els subministrament d'energia elèctrica, gas, vapor i aire condicionat (-7,4%), la construcció (-2,4%) i les activitats financeres i d'assegurances (-1,3%) registren la major caiguda del cost laboral.
0
0
0
s2smodern