PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Baix Penedès se situa entre les vuit comarques que creen més ocupació

La zona del Penedès-Garraf va consolidar el dinamisme de l’economia durant el darrer trimestre de 2015 amb un 4,4% de nous llocs de treball

Redacció | Lídia Oñate .- El retorn de la construcció com un dels sectors que més van créixer el darrer trimestre de 2015 va marcar les dades en positiu de les comarques del Penedès-Garraf.

Entre elles destaca el Baix Penedès, que va ocupar el 8è lloc a la llista de comarques catalanes on més ocupació es va crear. Segons l’Informe de Conjuntura Econòmica del Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès de l’ADEPG, elaborat per la consultora Actíva Prospect, l’elevat dinamisme del Baix Penedès prové d’un dels sectors clau de l’economia, la construcció (+9,2%), però també d’altres activitats socials i altres serveis (+9,4%) i l’hoteleria (+8,3%).

L’Alt Penedès va fer un salt notable el segon semestre i es va situar com la 14a comarca de Catalunya en creació d’ocupació. Tot i que el comerç i la indústria són els seus principals motors econòmics, van experimentar creixements alts els sectors dels transports i comunicacions (+11,7%), el d’altres activitats socials i altres serveis (+7,8%) i hoteleria (+7,4%).

El Garraf va mantenir nivells similars de creixement (+4,4%), però va perdre posicions respecte altres comarques passant del 6è al 12è lloc a nivell català. Van sobresortir els sectors d’altres activitats socials i altres serveis (8,8%) i hoteleria (7,4%), però la construcció també va ser un dels que va presentar una evolució més positiva (+5,4%), seguit dels serveis (+4,5%) i la indústria (3,2%).

Des de la consultoria Activa Prospect, el seu director David Moreno remarca el creixement de l’exportació, que “ha tingut especial incidència en els sectors de l’automòbil i l’alimentació”.

A l’altra part de la taula, encara hi ha sectors que presenten dificultats a l’hora de generar nous llocs de treball. La mediació financera segueix patint un retrocés al territori, en concret a l’Alt Penedès (-9%) i al Baix Penedès (-2,6%). Tanmateix, van ser pocs els sectors en números vermells, ja que la majoria van aconseguir millorar els seus registres.

A nivell català, es va mantenir la dinàmica de creació d’ocupació encetada fa dos anys. Durant el quart trimestre el creixement es va situar en un 3,8% interanual i en 39 de 41 comarques es van obtenir registres positius d’ocupació. 

0
0
0
s2smodern