PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La DO Penedès i la DO Catalunya perden quota de mercat a Espanya

Per segon any consecutiu, el 2015 les DO catalanes van liderar el mercat autòcton amb un 32% de quota 

Redacció | Lídia Oñate .- El 2015 les denominacions d’origen Penedès i Catalunya van perdre quota de vendes al territori català i també a Espanya.

Segons el darrer informe Nielsen encarregat per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), el conjunt dels vins amb DO catalana van liderar el mercat a Catalunya amb una quota de mercat del 32,51%. D’aquests, el 13,05% va ser de la DO Penedès i el 8,66% de la DO Catalunya, de la qual formen part alguns cellers amb origen penedesenc.

Les vendes d’ambdues es van reduir durant el darrer any: la DO Penedès un 3,69% i la DO Catalunya, un 12,46%; mentre que la majoria de les DO catalanes van millorar els seus registres. Aquests augments, però, van ser minsos comparats amb les dues mencionades, fet que es va traduir en una davallada de vendes de vins de les DO catalanes (-0,54%).

El 2015 la quota de mercat de vins catalans amb DO va baixar del 6,70 al 6,43%, tot i que es van mantenir a la cinquena posició al rànquing de DO espanyol. En el cas de la DO Penedès, va consolidar-se al setè lloc i la DO Catalunya, al 12è. Aquestes xifres contrasten amb les de l’any anterior, quan van millorar-se les vendes de vi d’ambdues. La primera DO a Espanya va ser Jerez amb una quota del 33,81%, que va perdre un 1,21%.

A nivell de tot Catalunya, el conjunt dels vins amb DO catalana van liderar el mercat autòcton amb una quota del 32,51%. Revalida, així, la primera posició aconseguida l’any anterior, tot i que la quota es va reduir un 1,01%.

0
0
0
s2smodern