PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Una aplicació per a mòbils dóna a conèixer els castells mil·lenaris de l'Anoia

'Anoia, Terra de Castells' s'ha concebut com una eina turística per atraure visitants al territori

ACN La Pobla de Claramunt .- El Consell Comarcal de l'Anoia ha posat en marxa una aplicació per a telèfons mòbils i tauletes per donar a conèixer els castells i les torres de defensa que hi ha repartides arreu de la comarca.

En total, l'aplicació 'Anoia, Terra de Castells' dóna informació sobre 25 elements del patrimoni arquitectònic, alguns dels quals tenen més de mil anys d'antiguitat. L'eina s'ha ideat com un element de promoció turística i, a banda de proporcionar informació històrica, també conté tres rutes que s'han elaborat en funció de la situació i l'època en què van ser construïts els castells. El president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, ha reconegut que fins ara el territori no ha explotat prou els seus valors turístics i creu que la comarca s'ha de creure el seu potencial.

El patrimoni arquitectònic de la comarca de l'Anoia compta amb un bon nombre de castells, palaus i torres de defensa, que es troben repartits per tot el territori. Davant d'aquest fet, el Consell Comarcal de l'Anoia va decidir fa un temps crear una marca turística al voltant d'aquest ric llegat que porta per nom 'Anoia, Terra de Castells'. L'objectiu és convertir aquests elements patrimonials en un reclam turístic i, per aconseguir-ho, ja s'ha editat un desplegable amb un mapa on hi ha ubicats 25 castells i torres de la comarca i, ara, es posa en marxa una aplicació per a telèfons mòbils.

[...] El president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, ha explicat que aquest projecte "vol aglutinar tots els municipis de la comarca" a través d'un element comú, com són els castells. Segons Boquete, la comarca encara no ha explotat tot el seu potencial turístic i creu que "molts anoiencs encara no són coneixedors del gran patrimoni que tenim". Per això, considera que aquesta aplicació permetrà atraure turisme de Barcelona i l'àrea metropolitana, però al mateix temps donar a conèixer el patrimoni entre la població local.

De la seva banda, el batlle d'Igualada i diputat de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha explicat que la Diputació ha posat en marxa el projecte 'Barcelona és molt més", que té per objectiu "potenciar el turisme més enllà de la ciutat de Barcelona". Per això, l'alcalde ha explicat que l'ens supramunicipal donarà suport a les iniciatives turístiques comarcals perquè, segons ell, "el turisme és una font d'ingressos i de creació de riquesa i ocupació". "Contínuament sentim que Barcelona té problemes per dirigir tants turistes, doncs nosaltres tenim ganes que els turistes vinguin al territori, coneguin el nostre patrimoni i gastronomia i puguem oferir-los eines perquè puguin gaudir dels nostres paisatges", ha apuntat Castells. [...]

0
0
0
s2smodern