PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Cellers Torres compra la finca del Castell de la Bleda, datat del segle XII

Els terrenys ocupen 19 hectàrees, la majoria de les quals són de vinya d'entre 25 i 35 anys

ACN Santa Margarida i els Monjos .- Cellers Torres ha comprat la finca del Castell de la Bleda, al terme municipal de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès).

Es tracta d'uns terrenys que engloben 19 hectàrees, 16 de les quals són de vinya d'entre 25 i 35 anys. Segons ha informat la companyia en un comunicat, l'objectiu de la compra és "protegir i preservar el patrimoni arquitectònic rural del Penedès i el paisatge vitivinícola" amb una finca situada prop del centre de visites de Torres, a Pacs del Penedès. Alhora, afegeixen que es tracta d'un lloc "òptim" per experimentar amb varietats ancestrals catalanes. El Castell de la Bleda és un edifici documentat des de l'any 1121 com a propietat comtal, i el 1949 la Generalitat el va catalogar com a Bé cultural d'interès nacional.

El conegut com a 'Castell' és ara una gran casa amb una superfície de 1.300 metres quadrats, amb baluard, escalinata d'accés i pati interior, i està situada al costat de l'església romànica de Santa Maria de la Bleda i del cementiri, a la banda esquerra del riu Foix. Dins el tancat que envolta el castell també hi ha la casa dels masovers, de 115 metres quadrats, i magatzems d'ús agrícola.

0
0
0
s2smodern