PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Més de 3.100 habitatges buits al Penedès-Garraf, a mans dels bancs

Les entitats financeres van registrar 1.314 habitatges buits al Baix Penedès, 1.012 a l’Alt Penedès i 853 al Garraf durant el 2015

Redacció | Lídia Oñate .- Gairebé una dècada després de l’esclat de la crisi immobiliària han sortit a la llum algunes dades sobre les propietats immobiliàries que actualment pertanyen a entitats financeres, procedents d’un procés d’execució immobiliària.

Segons l’Agència Catalana de l’Habitatge, l’organisme que recull les dades, a la comarca del Baix Penedès el 2015 es va registrar un total de 1.314 habitatges buits propietat d’algun banc, mentre que a l’Alt Penedès la xifra descendia a 1.012 habitatges i al Garraf, a 853.

El Vendrell encapçala amb diferència la llista de ciutats i viles del Penedès-Garraf, amb 518 habitatges buits. Aquesta xifra, força elevada per un municipi molt menys poblat que les capitals comarcals properes, deixa paleses les conseqüències d’un sector constructor que va inflar l’economia a base de créixer desmesuradament. Aquest fet es va produir en major mesura en municipis costaners, on la tendència de construir segones residències era molt alta. Un dels exemples és Calafell, la segona ciutat del Penedès-Garraf amb més habitatges buits a mans dels bancs (354) i Cubelles (137). En el cas de Vilanova i la Geltrú, amb 348 habitatges buits, el seu atractiu ve condicionat tant pel fet de capital de comarca com municipi costaner.

Tanmateix, a ciutats de l’interior com Vilafranca del Penedès (311) i Sant Pere de Ribes (211), les entitats financeres també registren un volum important d’habitatges buits a la seva disposició.

Santa Fe del Penedès és l’únic municipi que no ha registrat cap habitatge buit, mentre que pobles com Puigdàlber (2), Vilobí del Penedès (2), Sant Cugat Sesgarrigues (3), Pacs del Penedès (5), Font-rubí (5), Masllorenç (5) o Castellví de la Marca (6) en tenen alguns, però pocs.

En termes absoluts, Barcelona és la ciutat que lidera el rànquing amb 2.685 habitatges i la segueixen Terrassa (2.102) i l’Hospitalet de Llobregat (1.701). Per comarques són el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Segrià les que més pisos i cases desocupades tenen. En total, a Catalunya n’hi ha 46.974.

0
0
0
s2smodern