PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Els accidents laborals creixen un 4,5% al Gran Penedès, però són menys greus

Un total de 2.717 treballadors penedesencs va patir un accident durant el seu horari laboral el 2015. D’entre tots els accidents, el 99,1% van ser lleus

Redacció | Lídia Oñate .- La sinistralitat laboral va tornar a créixer l’any passat. Fins a 2.717 treballadors de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf van patir un accident mentre es trobaven en el seu horari laboral.

Això representa un 4,5% més que el 2014 i un 10,72% més que el 2013. Entre les possibles causes d’aquest increment es troba el nombre de treballadors, que ha anat augmentant a mesura que millorava l’economia.

Com a dada rellevant, cal destacar que la mortalitat en els accidents laborals s’ha reduït en gran mesura el darrer any, passant de quatre a tan sols un accident, localitzat a l’Alt Penedès.

Per sectors, només la indústria va ser capaç de registrar millores en sinistres laborals, amb reduccions d’entre l’1,8 i 6,3% a les comarques del Penedès-Garraf i un total de 262 casos. En agricultura van augmentar un 26,67%, però són molt pocs els accidents registrats (22), mentre que al sector constructor (90) i serveis (635) la dinàmica creixent segueix a l’alça, amb un 50% i 8,73% més d’accidents laborals. A nivell català, tots els sectors van empitjorar les seves dades el 2015. En total, es van produir 81.301 accidents en l’àmbit laboral, però tant els mortals com els greus van disminuir un 21,05% i un 8,42%, respectivament. Per províncies, Tarragona és l’única que va aconseguir millorar les seves dades en sinistralitat laboral amb davallades del 16% en accidents mortals i greus, mentre que a Girona i Lleida es van mantenir (mortals) o augmentar (greus). A Barcelona es van disparar en les tres tipologies.

Per sexes, habitualment el nombre d’accidents que pateixen les dones disminueix a mesura que augmenta el nivell de gravetat. Així doncs, d’entre tots els accidents lleus el 32,15% van afectar dones, d’entre els greus, el 17,74%, i de mortals només el 10,14%. 

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 114

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu