PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El consell d'administració de CaixaBank es reuneix avui per valorar el trasllat de la seu social fora de Catalunya

El banc més gran del territori català s'acolliria al decret que prepara el govern espanyol per a la sortida 'express' d'empreses

ACN .- El consell d'administració de CaixaBank es reunirà aquest divendres per valorar la possibilitat de traslladar la seu social fora de Catalunya, com ja ha aprovat aquest dijous l'altra entitat bancària catalana, el Banc Sabadell. El banc presidit per Isidre Fainé és el més gran de Catalunya i està estudiant traslladar la seu davant la incertesa que aportaria una declaració d'independència, segons han explicat a l'ACN fonts del sector financer. De concretar-se, les mateixes fonts apunten que l'aprovació del trasllat es faria divendres, coincidint amb el decret que prepara el govern espanyol per facilitar la sortida 'express' de les empreses que ho vulguin.

L'entitat podria traslladar la seva seu central a les Illes Balears, concretament a Palma de Mallorca

El govern espanyol ultima un decret per facilitar a les empreses catalanes que traslladin la seva seu, segons ha informat l'agència Reuters. Això obriria el camí a un canvi per a CaixaBank, ja que segons els seus estatuts, per modificar la seu social necessita l'aprovació d'una junta general d'accionistes i normalment aquestes trobades es convoquen amb un mes d'antelació.

Per la seva part, el consell d'administració Banc Sabadell ja ha aprovat aquest dijous traslladar la seva seu a Alacant. En el seu cas, els estatuts permeten fer efectiu el canvi només amb l'aprovació del consell d'administració, sense passar per la junta d'accionistes.

La direcció de CaixaBank va enviar aquest dimarts, coincidint amb l'aturada general, una carta interna als seus treballadors per recordar-los que "és important" que comuniquin "proactivament als clients" el compromís de l'entitat amb els seus interessos. "L'únic objectiu que persegueix l'entitat és el de protegir en tot moment els interessos dels seus clients, accionistes i treballadors, garantint la integritat dels dipòsits", diu el text.

El banc, que presideix Jordi Gual i que compte amb uns recursos de prop de 350.000 milions d'euros, té part de les seves arrels a l'arxipèlag balear, ja que te el seu origen en l'antiga Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis de Catalunya i Balears, fundada el 1904.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 78


 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà