PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Neix “La Llotja”, la nova regió enogastronòmica del Gran Penedès

L’objectiu és afavorir el coneixement dels productes autòctons del mar i la terra i la promoció de la cultura culinària genuïna

Redacció | Olga Aibar.- Afavorir el coneixement de productes autòctons del mar i la terra i la promoció de la cultura culinària genuïna del Garraf i el Penedès a través de la promoció de la presència de productes de proximitat a les cartes dels restaurants. Aquesta és la finalitat principal de “La Llotja”, un ambiciós projecte impulsat per la Mancomunitat Penedès Garraf, sota la direcció de NODE Garraf, en l’àmbit de la tradició, la cultura i el turisme enogastronòmics.

El certamen s’emmarca en una nova denominació d’origen “Terra i Mar” i en el programa de la Diputació de Barcelona “Xarxa de Productes de la Terra” que promou els productes alimentaris locals de qualitat. D’aquesta manera, es potencia l’autenticitat de la cuina de proximitat com a atractiu de l’oferta turística de la demarcació del Penedès i el Garraf, a partir del binomi “turisme gourmet”. Amb aquest objectiu, del 23 al 26 de novembre es va celebrar a cavall de Sitges i Vilanova i la Geltrú un extens programa d’actes farcit de sessions tècniques, presentacions, tallers, visites i tasts de vins.

L’acte inaugural va tenir lloc al municipi impulsor del projecte, Sitges, on fa 15 anys va néixer el concepte d’Slow Food de la mà de Valentí Mongay, cuiner de La Salseta, i referent del moviment. Ell va obrir la ponència marc, acompanyat del president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Joan Anton Matas, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, la presidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf, Rosa Huguet, i l’alcalde de Sitges, Miquel Forns.

Durant la seva intervenció Mercè Conesa va destacar que “el fet de promoure aquest tipus de programes fa possible donar suport als productes culturals del territori i permet crear un nou model de desenvolupament turístic, econòmic i sostenible”.

Rosa Huguet va destacar que “accelera les relacions entre productors, professionals de la restauració i el públic amb els productes que ens són genuïns de les comarques on el certamen se celebrarà cada any. La següent edició serà al Penedès. Finalment, Forns va apuntar que “la singularitat de La Llotja és la d’unitat territorial i ha de convertir-se en un estendard per la Vegueria del Penedès”.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 82

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà