PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Comença la urbanització de la plaça del Port de Vilanova i la Geltrú

El projecte de la plaça del Port, a licitació des del setembre passat, transformarà la façana marítima amb nous espais ciutadans amb un cost de 870.000 euros

Redacció.- L’empresa pública Ports de la Generalitat ha iniciat la urbanització de la plaça del Port a Vilanova i la Geltrú (Garraf), després que el projecte va sortir a licitació el setembre passat. L’actuació ha de convertir aquesta zona de ribera en un gran espai per a activitats ciutadanes i incorporant noves zones de passeig que enllacin el port amb la vila. Les obres tenen un cost de 870.000 euros i un termini d’execució quatre mesos.

L’Administració portuària i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han treballat mesos per adequar la proposta guanyadora del concurs d’idees, amb tres objectius: urbanitzar la plaça del Port, mantenir la visibilitat del mar des del passeig Marítim i integrar el nou espai al front portuari. La urbanització de la plaça es fa a un sol nivell. Així, es construiran dues grades contínues a primera línia de mar per delimitar la plaça i mantenir la visibilitat del mar des del passeig. També s’ha de crear un nou pas de vianants per connectar la plaça del Port amb la rambla de la Pau i donar continuïtat a la façana portuària. Pel que fa a l’edificabilitat, el volum edificable es concentra a la zona que actualment ja està edificada. A més, s’eliminen les barreres entre el port i la ciutat i es millora la relació entre els edificis existents i les oficines portuàries.

A la plaça es construiran parterres i s’hi plantaran espècies arbòries autòctones i palmeres. També s’instal·larà nou mobiliari urbà, seguint els criteris del passeig del Carme. L’espai es dotarà de lluminàries LED per augmentar l’estalvi energètic. Els paviments s’instal·laran seguint les recomanacions del projecte guanyador del concurs d’idees.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 82

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà