PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Els petits i mitjans productors de cava no preveuen que el context polític afecti les vendes per Nadal

La patronal del sector destaca l'enfortiment de les exportacions i la bona acollida dels caves Prèmium

ACN Vilafranca del Penedès .- La patronal dels petits i mitjans productors de cava, PIMECAVA, no tem que l'actual context polític pugui afectar les vendes durant la campanya de Nadal. El seu president, Xavier Nadal, assegura que "el consumidor intel·ligent sap separar el gra de la palla" i que a diferència del que va passar el 2005, "no es preveu una incidència significativa" sobre les vendes en el període de l'any clau per al sector. Unes vendes, d'altre banda, que durant el primer semestre de l'any han crescut un 6% respecte els primers sis mesos de l'any passat amb especial incidència dels caves Prèmium que s'han venut un 17% més. Nadal també ha destacat la pujada de les exportacions entre els petits i mitjans productors que ha qualificat de "gran notícia". A tall d'exemple, ha apuntat que el nombre d'empreses exportadores a un mercat important com l'alemany han passat de 58 a 90 en els últims anys i que la tendència apunta a l'alça.

Tot i que el mateix Nadal va alertar el passat 10 d'octubre que una DUI "podria afectar el sector del cava, el consum i l'economia en general", sembla que finalment la percepció del sector, més enllà de casos puntuals, és que el context polític no afectarà les vendes de cava durant la campanya de Nadal a diferència del que va passar el 2005.

De fet, Nadal ha assenyalat que malgrat "el moment convuls que viu el país", el sector del cava l'està superant amb bona nota com indiquen les xifres de vendes del primer semestre de l'any i la puixança de les exportacions.

Sobre les vendes, el president de PIMECAVA, destaca que en els primers sis mesos de l'any han crescut un 6%, principalment al mercat internacional (+7,5%), respecte el mateix període de 2016. Un increment que és més significatiu en el cas dels caves Prèmium que puja un 17%, amb un creixement més significatiu, concretament del 25%, al mercat interior. 

Pel que fa a les exportacions, Nadal ha celebrat que cada cop són més les empreses que aposten per les exportacions. Aquí, per exemple, ha apuntat que mercats com l'alemany (de 58 empreses a 90), el japonès (de 68 a 89) o el suec (de 32 a 55), han crescut molt els darrers anys i que la tendència és que vagi a més. 

El president de la patronal atribueix aquest increment a dos factors. D'una banda al boicot del 2005 al cava català que va obligar moltes empreses a vendre els seus productes fora i, de l'altre, a la "terrorífica" proliferació de Denominacions d'Origen a l'Estat que fa cada cop més difícil lluitar contra els productes locals de cada territori.

Pel que fa al futur de PIMECAVA, fundada el 2006 i amb 240 empreses associades, Nadal, que deixarà la presidència a finals d'any, ha explicat que seguirà treballant per oferir els millors serveis a les caves associades i per ajudar a millorar la comercialització dels productes dels petits i mitjans productors, principalment en el cas dels caves Prèmium, i per consolidar el creixement de les exportacions.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 82

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà