PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

S'inicia la quarta edició del programa Innova Pime per fomentar la competitivitat de les empreses

El servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca ha iniciat avui la quarta edició del programa Innova Pime, que desenvolupa amb el suport de la Diputació de Barcelona. Durant la presentació, que ha tingut lloc aquest matí a l'edifici de l'Enològica, el regidor de l'àmbit, Joan Manel Montfort, explicava que "aquest és un programa molt rodat, que ens ha donat molt bons resultats, i que té per objectiu fomentar la cultura de la innovació al territori".

També indicava que fins ara hi han participat tot tipus d'empreses de diferents sectors i dimensions i que "la innovació és aplicable a totes les empreses i una assignatura pendent per a molts. De vegades només és qüestió de realitzar canvis tan simples com canviar el color d'un logo o producte o millorar la logística d'un magatzem".
En les edicions anteriors del programa hi han participat una quinzena d'empreses i en l'actual s'hi han presentat vuit, de les quals se'n seleccionaran sis.
Tot seguit, representants d'algunes de les empreses que han participat anteriorment han exposat els seus casos. Entre aquestes, Xavi Roig, propietari de la botiga especialitzada en vins Cal Feru, explicava que "el programa ens ha ajudat a reflexionar sobre el negoci i no només solucionar els problemes a curt termini". En aquest sentit apuntava que els havia servit en temes d'organització, en crear xarxa amb altres empreses i en el treball del relleu generacional. També Pilar Font, una de les fundadores de l'empresa Inaudit dedicada a la programació de pàgines web) indicava que el programa els havia ajudat a fer un canvi d'imatge corporatiu, identificar els reptes i les necessitats de l'empresa, créixer i que més del 70% de la facturació provingui de clients directes.
El programa es desenvoluparà en quatre sessions de formació grupal de 16h que es realitzaran a l’Enològica, i cinc sessions de mentoratge amb cada empresa participant a càrrec d’un consultor expert.

0
0
0
s2smodern