PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La Generalitat es compromet a preservar els terrenys de més valor agrícola del Penedès amb el futur Pla Territorial

El Departament de Territori i Sostenibilitat s’ha compromès a preservar els terrenys de més valor agrícola del Penedès a través del futur Pla Territorial Parcial (PTP), del qual se n’està redactant l’avanç. El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, ho va anunciar en una visita a Vilafranca, assegurant que la Generalitat crearà un sistema que permeti classificar, per primera vegada, els sols agrícoles segons el valor.

Serra va voler tranquil·litzar així la Plataforma Defensem la Identitat Vitivinícola, creada per agents socials i econòmics per preservar el paisatge penedesenc. Un dels projectes que ha aixecat més recel fins ara és el Quart Cinturó, si bé Serra ha garantit que es redactaran alternatives de traçat per negociar amb el Ministeri de Foment.

El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori es va reunir dimecres amb l’alcalde de Vilafranca i delegat de la vegueria Penedès, Pere Regull, i amb el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, als quals ha garantit que el futur Pla Territorial Parcial inclourà el “factor paisatge” en tots els aspectes.

Pel que fa a la B-40, coneguda com el Quart Cinturó, Serra ha insistit que l’avanç del PTP recollirà diverses alternatives a la proposta actual, que travessa una carena de Sant Llorenç d’Hortons i Sant Sadurní d’Anoia. Amb tot, el secretari també ha recordat que l’última paraula la tindrà Foment.

Segons el Departament de Territori, la redacció de l’avanç es troba a la fase final i la previsió és impulsar un procés de participació ciutadana quan aquest document preliminar estigui enllestit. La intenció és convocar reunions obertes per incloure les propostes sobre la B-40 i altres qüestions a l’avantprojecte del Pla Territorial, que posteriorment també se sotmetrà a valoració ciutadana de cara a la redacció definitiva del document.

 

0
0
0
s2smodern