PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú tindrà 193 expositors i mostrarà a la plaça de la Vila l'activitat econòmica de la ciutat

Els jardins de Can Papiol van ser l'escenari escollit per presentar ahir l'edició d'enguany de la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú, que se celebrarà de divendres 9 fins diumenge 11 de novembre. La presentació va congregar els principals actors d'aquesta Fira: l'Estació Nàutica, el Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, Viu Comerç, Menja't Vilanova, Federació d'Empresaris del Gran Penedès, NODE Garraf, Temps de Vi, Àrea d'Empresa de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú - UPC, Museus de Vilanova, i el Saló del Carnaval.

L'acte va ser conduït pel regidor de Promoció de Ciutat, Comunicació i Joventut, Jordi Medina; acompanyat de l'alcaldessa, Neus Lloveras; de la regidora de Cultura Adelaida Moya; i de la regidora d'Hisenda, Empresa, Innovació i RSC, Olga Arnau.
Medina va destacar "l'aposta per donar centralitat a l'activitat econòmica de la ciutat a la plaça de la Vila, que comptarà amb la presència de Vilanova Turisme; tot presentant la nova imatge turística i el nou plànol turístic de Vilanova i la Geltrú; a més dels estands de la FEGP, Estació Nàutica, UPC, Node Garraf i Viu Comerç, i les Àrees d'Empresa i Turisme de l'Ajuntament."
La Fira s'obrirà, con ja és tradicional, el dijous 8 de novembre a les 19 h, amb el Pòrtic de la Fira. Serà a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer amb una conferència de l'economista Oriol Amat.

Els diferents espais dins la Fira de Novembre són molt similars als de l'any passat. La plaça de les Neus acollirà l'automoció, la rambla Principal l'automoció i la promoció comercial; i a la rambla de la Pau s'hi podrà trobar promoció comercial, artesania alimentària i l'escenari petit al peu del monòlit a Francesc Macià. El parc de Baix-a-Mar acollirà l'artesania, les entitats, les empreses nàutiques, l'escenari gran i el Saló del Carnaval; mentre que la Geltrú continua sent l'indret escollit per a la zona enogastronòmica.
Jordi Medina afirmava que ja s'ha contractat el 100% dels espais disponibles a la Fira, amb un total de 193 expositors, dels quals 98 són de Vilanova i la Geltrú, i 89 exposen per primera vegada. El pressupost de la Fira de Novembre és de 211.000 euros. El regidor de Promoció de Ciutat també va explicar que la Fira compta amb un nou web, que servirà per potenciar l'App Vilanova +, i que el disseny del cartell ha estat obra del dissenyador vilanoví Lluís Ribas.

Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, va destacar que "La Fira de Novembre està completament consolidada, que és visitada per més de 80.000 persones, i que té un impacte econòmic a la ciutat, durant tres dies, superior als sis milions d'euros". Per a l'alcaldessa, la Fira és el clar reflex del que és la ciutat en tots els seus aspectes socioeconòmics.
A la presentació de la Fira també van intervenir alguns dels diferents actors que hi participen activament. Joan Ignasi "Txatxi" Gómez que, juntament amb Bienve Moya, organitza el Saló del Carnaval, va posar l'accent en les Jornades de Debat que dissabte 10 de novembre es faran al llarg de tot el dia al Foment Vilanoví, i que comptaran amb la presència de convidats de luxe com Salvador Cardús, Manuel Delgado o Manuel Riu. A l'estand del Saló del Carnaval, al parc de Baix-a-Mar, se celebrarà el 30è aniversari de la FAC i també hi haurà estands comercials, relacionats amb la Festa i el Carnaval, amb moltes activitats.
Isidre Also, en representació de la FEGP, va mostrar la seva satisfacció per ampliar l'experiència de l'any passat de La Factoria, per tal de posar en evidència el pes del sector industrial a Vilanova i la Geltrú. Enguany augmenta la grandària de l'estand, passa a ubicar-se a la plaça de la Vila, i es podran trobar continguts de 14 expositors. Com a representant també de NODE Garraf, va anunciar que a la plaça de la Vila s'explicarà les diferents actuacions que s'estan duent a terme al voltant del turisme i dels polígons.

Més informació a www.firadenovembre.cat.

 

0
0
0
s2smodern