PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El control de Codorníu ja està en mans de Carlyle

El grup Carlyle va assumir definitivament el control de Codorníu dimecres, després que s’aprovés la venda del 68% de les accions d’Unideco al gestor global d’actius. En aquesta nova etapa el director general de Carlyle a Europa, Alex Wagenberg, serà el director de Codorníu. D’altra banda, el nou consell d’administració estarà integrat per quatre membres de Carlyle i per tres de la família Raventós: Alberto de Carandini Raventós, Marc Ferran Claraso i Rosa Maria Lamuela Raventós.

Aquest estiu la família Raventós va comptabilitzar 216 titulars de les accions. D’aquests, la majoria han venut totes o la meitat de les seves accions a Carlyle. Actualment la família Raventós compta amb el 32% de les accions, que es reparteix entre uns 150 familiars, segons publica La Vanguardia. El següent pas de Codorníu és anomenar els membres que configuraran el comitè de seguiment, un òrgan informatiu entre la família i l’empresa.

D’altra banda, CCOO va emetre un comunicat on es manifestava que "aquesta operació ha de garantir l’ocupació al grup, així com la consolidació d’un projecte industrial de futur". El mateix dia de la compra, la Secció Sindical Intercentres de CCOO del Grup Codorníu es va reunir amb els secretaris generals de CCOO d’Indústria d'Espanya, i de Catalunya, Agustín Martín i José Antonio Hernández. En la trobada es va acordar demanar una reunió urgent amb la nova direcció del grup per conèixer quan abans millor l’estratègia i el pla de futur que els nous propietaris tenen per a l’empresa, i exigir-los garanties d’estabilitat i de futur per al conjunt de treballadors, així com la definició d’un projecte industrial per a la companyia. 

En total, l’operació de compra valorava en 390 milions d’euros l’empresa catalana, dels quals 90 són deutes. Com a part d’aquesta operació Carlyle ha tancat també la compra del 93,9% de Bodegas Bilbaínas, filial de Codorníu. El grup americà ha anunciat que llençarà una OPA dintre de tres mesos per retirar de la borsa aquesta empresa elaboradora de vins de Rioja.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 81

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà