PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El primer acte de la Ruta del Xató esgota les 1.100 racions que es van posar a la venda

Diumenge va tenir lloc la primera parada de la Ruta del Xató 2018-2019. Va ser a Vilanova al Mercat de Mar i hi van passar més 3.000 persones que van exhaurir les 1.100 racions de xató que hi havia a la venda. 

Durant la festa  es van investir com a Xatonaires d'Honor al president de la D.O Penedès. Josep Maria Albet i Noya; a la restauradora vilanovina, propietària de l'emblemàtic restaurant El Dinou, Núria Lucas; i a l'expresident del Gremi d'Hostaleria i Turisme, Jaume Martí, per la seva dilatada trajectòria. El xef Xavier Mestres va actuar de Mestre Xatòleg, tot dirigint el ritual pertinent; mentre que l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; i el regidor de Promoció de Ciutat, Jordi Medina; els hi van lliurar el davantal, la gorra marinera típica de Pere Tàpias, i el morter i la maça que els distingeixen com a Xatonaires d'Honor.

Per al Festival del Xató totes les parades del Mercat van obrir i van oferir tapes, aperitius fets amb els productes que venen habitualment, a més de begudes. Dins del Mercat de Mar també va haver-hi parades amb el Pabordes de la Festa Major 2019, amb Forns Enrich, i amb el Càtering Caserco, encarregat habitual de servir les racions de Xató.

Un dels punts forts del Festival va ser la segona edició del Concurs Nacional del Xató Pere Tàpies, que va congregar a una quinzena de participants. El guanyador va ser el vilanoví Diego Ferreira; mentre que el segon premi va anar a parar a mans de Rosa Maria Lorenzo, de Canyelles; i el tercer premi a Gemma Marcer, de Sant Pere de Ribes. El premis van consistir en vals de 150, 100, i 75 euros per gastar a qualsevol parada del mercat de Mar, a més d'un lot de Forns Enrich, i la gorra de Pere Tàpies. Tots els participants al concurs es van endur un diploma acreditatiu i una ampolla de vi la D.O. Penedès.

El jurat va estar format pel periodista Toni Nieto, l'empresari local i restaurador, Oscar Villagarcia; la directora dels Mercats Municipals, Eva Bolaño; l'expresident del Gremi d'Hostaleria i Turisme, Jaume Martí; la presidenta de l'Associació de Paradistes del Mercat de Mar, Encarna Hidalgo; la propietària del bar del Mercat del Centre, Germina "Mimi" Sánchez; i pel regidor de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Carlos Remacha, que va actuar de portaveu.

0
0
0
s2smodern