PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Consell Comarcal del Baix Penedès crea un nou mapa turístic per donar valor a la comarca

El Consell Comarcal del Baix Penedès continua creant noves accions per donar a conèixer la comarca. Una d’elles és un nou mapa turístic, en què es destaca, en format dibuix, alguns dels elements més característics de cada municipi. L’esquema del mapa està pensat per treballar-lo a les escoles, així com posar-lo a disposició dels turistes que s’adrecin a qualsevol dels 14 ajuntaments i oficines de turisme del Baix Penedès.

En la presentació, que va tenir lloc dimarts al matí, tant la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Serramià, com el conseller comarcal de turisme, Jaume Casanyas, van destacar que fins ara no es disposava d’un mapa d’aquestes característiques, que serveix també per posar en valor el territori.

Jaume Casanyas va voler recordar que "tenim una comarca amb una qualitat i unes característiques molt remarcables, i ho hem de destacar des de diferents àmbits".

Èxit del 1r instawalk comarcal

D'altra banda, el passat dissabte 24 de novembre es va donar el tret de sortida al nou projecte comarcal, que porta per nom InstaBaixPenedès, en referència al nou canal d’Instagram, que neix amb la voluntat de ser una via de comunicació turística. La primera sortida va comptar amb 50 persones vingudes d’arreu de Catalunya, amb ganes de fotografiar i conèixer nous racons de la comarca.

Des del Consell Comarcal es valora aquesta primera ruta com un "gran èxit, ja que amb tan sols 2 dies es va omplir l’autocar, i la demanda continuava sent molt alta", tal com explica el conseller comarcal responsable de l’àrea, Jaume Casanyas.

Els assistents van poder captar els paisatges de Bonastre, Masllorenç i Albinyana, i acabar amb una degustació de la gastronomia de la comarca, a càrrec dels restaurants Ull de Llebre i Vell Papiol, L’Obrador i Cal Badejo. El tast de vins va anar a càrrec del celler Un sol cel.

Tal com apuntava la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Serramià, "la finalitat és desestacionalitzar el turisme, fent una activitat que es programarà al llarg de l’any". A més, "cada participant es converteix en prescriptor de la comarca, i això és molt positiu".

0
0
0
s2smodern