PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La Festa del Peix Senzill clou els actes de la Llotja 2018

Ahir la Llotja 2018 va posar punt final al restaurant la Cucanya de Vilanova i la Geltrú amb la Festa del Peix Senzill. En l'acte de cloenda hi van participar els restaurants El Cigró d'Or, Pícnic, La Nansa, El Dinou, La Fitorra i La Cucanya.

Tots plegats van oferir cinc plats on es va poder degustar el bísol, la bròtola, la mòllera, el pagell i el sorell. Els cellers no van voler perdre's l'ocasió d'acompanyar cadascun dels plats així que la vetllada va tenir els vins i caves de Nadal, Covides, Vallformosa i Vilarnau.

Enguany la Llotja ha programat sis jornades amb actes de tot tipus que han posat en valor els productes del Penedès i el Garraf, de la terra i el mar. Durant l'edició d'enguany s'han fet des de ponències amb la participació d'experts en el sector enogastronòmic fins actes que han servit per donar a conèixer els productes autòctons i de proximitat, i les diferents possibilitats i varietats de receptes que s'ofereixen per cuinar-los.

A més, un terç de la programació s’ha adreçat a tots els públics, amb sessions de tast i divulgació de productes, concursos i visites a obradors, cellers i espais de producció. 

La presidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Rosa Huguet, va voler agrair ahir durant la cloenda a totes les persones que han fet possible aquesta edició de la Llotja i declarava que "l'esforç s'ho mereix quan veus que el que fas és un èxit". També afegia que la Festa del Peix Senzill "s'elabora amb productes bàsics del mar però de manera exquisida, el que "mostra la qualitat i el millor de la comarca". 

Durant la cloenda es van repartir diplomes als restaurants i als cellers col·laboradors i es va reproduir un vídeo on persones reconegudes de la comarca explicaven els records que tenien sobre els productes del mar fa anys. L'escriptor Ferrer Margalet, autor del llibre Ranxos i ranxaires, també va voler aportar el seu granet de sorra explicant anècdotes relacionades amb el marc i el peix.

 

0
0
0
s2smodern