PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat anuncia a Vilafranca un pla de millora de l’FP

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Ferrer, va ser el ponent del Fòrum Gran Penedès que la federació empresarial va organitzar ahir al Centre Àgora de Vilafranca. Ferrer va parlar dels reptes i els riscos que viu Catalunya. Entre els primers, apuntava que un dels principals problemes és la situació de l'FP que va qualificar de “desastre”.

Per aquest motiu va anunciar que la setmana vinent es presentarà el Pla Nacional per al Coneixement, que consistirà en la introducció de formació lligada al món empresarial, per tal de “poder donar una resposta ràpida a les necessitats que hi ha”. L’objectiu és solucionar la manca de personal qualificat adaptat a les demandes de les empreses.

Ferrer ha dit que "el primer que hem de fer amb la formació professional, és canviar-li el nom perquè sempre s'ha pensat que qui feia una FP és perquè no valia per a estudiar. Per tant, hi ha un problema de mentalitat i, tot i que el nom no fa la cosa, ajuda". També ha indicat que "la majoria d'empreses no necessita enginyers, sinó especialistes, un fet que amb dos o tres anys de formació ja es pot aconseguir. Les empreses no poden esperar cinc anys". També ha apuntat que "intentarem que hi hagi gent que ompli els graus".

Davant de les crítiques dels presents a la manca d'inversió per part de la Generalitat en aquesta qüestió amb "instal·lacions, laboratoris i tallers precaris i no molt atractius per als estudiants", el Secretari d'Empresa i Competitivitat ha reconegut la manca de recursos destinats a aquest tipus de formació: "els recursos són els que són, però no sempre els utilitzem com toca. Fins fa poc es destinaven a ajudes socials i a la gent que estava a l'atur, i a partir d'ara es poden destinar a la formació".

També s'ha parlat del cost de l'energia i com podia actuar el govern català en aquesta qüestió. Ferrer ha respost que "aquest és un tema delicat, però cal ser valents".

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109