PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

El present i futur de l’FP, protagonista del Fòrum Gran Penedès

El director general de la Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial del departament d' Ensenyament de la Generalitat de Catalunya,  Joan Lluís Espinós, va ser el ponent protagonista del segon Fòrum Gran Penedès d'aquest mes de la Federació d'Empresaris del Gran Penedès.  L'acte, que es va celebrar ahir al matí al restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú, va comptar amb un gran nombre d'assistents. La majoria, eren caps d'estudis de cicles de formació professional de l'Alt Penedès i el Garraf, que van voler fer les seves aportacions, reclamacions i suggeriments al departament al voltant d'aquesta qüestió.

Espinós va obrir la seva intervenció explicant el pla de treball que estan duent a terme des del departament, centrat en dos àmbits. El primer és la millora dels resultats educatius de la formació professional, i el segon l'increment de la participació de les empreses en el procés educatiu de l'alumnat. Pel que fa al primer, ha apuntat que cal fer una distinció entre els ensenyaments de grau mitjà i de grau superior, per les seves característiques i resultats. Respecte al grau superior, va afirmar que els resultats són "molt satisfactoris", perquè a l'entorn un 80% dels alumnes es graduen, el 85% estan fidelitzats, és a dir que comencen i acaben els estudis, i a l'entorn d'un 65% treballen, mentre que un 30% treballen i continuen formant-se. Tanmateix, en el grau mitjà aquest resultats baixen: la meitat dels alumnes es graduen, a l'entorn d'un 60% comencen i acaben els estudis i al voltant d'un 40% treballen, i sobre un 50% treballen i continuen estudiant. Aquestes dades "són un problema, i obliguen a fer un pla d'intervenció per millorar els resultats, sobretot en els cicles de grau mitjà", va assegurar.

El director general de la Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial del departament d'Ensenyament va explicar que han engegat un pla d'intervenció fet des del territori i amb la participació dels centres docents perquè "volem compartir la manera de millorar la formació professional, des de dos àmbits: les tutories, i els processos d'aprenentatge". I com es busca la relació entre les escoles i les empreses?, es preguntava. Segons va explicar, en general, la relació entre els instituts o les escoles i les empreses es limita a col·laborar en la formació pràctica a les empreses, fet que considera que "està bé, però és insuficient". Per això apuntava que "caldria el compromís de les dues parts, és a dir, que les empreses siguin part activa del procés de formació de l'alumnat. D'aquesta manera, es millorarien els resultats educatius".

 

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109