PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El projecte del nou Autòdrom de Terramar es presenta avui a la ciutadania, a la biblioteca Josep Pla de Sant Pere de Ribes

El grup promotor d’esdeveniments esportius Gran Prix i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes presenten avui a tota la població el projecte de l’Autòdrom de Terramar, que en aquests moments es troba en exposició pública. Una iniciativa que tant l’impulsor com el Consistori duen treballant des de fa tres anys amb paràmetres de respecte i sostenibilitat per tirar endavant un centre d’esdeveniments i de lleure integrat a l’entorn. L’activitat principal, però, estaria vinculada als salts d’hípica a escala internacional, el món del motor i la promoció d’una àmplia varietat d’actes i presentacions. Dilluns ja es va fer la primera presentació i avui, la darrera a a la sala polivalent de la biblioteca Josep Pla a les 19h.

Així, doncs, amb aquest nou projecte es vol recuperar l’equipament per preservar el seu valor històric, potenciar-ne el paisatge i promoure la polivalència d’activitats. Tant és així que a l’espai central està previst ordenar un gran recinte amb zones d’aprofitament que abraça la pista, les esplanades multifuncionals al centre, terrasses al nord i els espais d’implantació de quatre hotels que se situarien als perímetres.

D’aquesta manera, es pretén restaurar i preservar el circuit, la masia de Can Sidós, els edificis Champions i Palau dels Frares, les grades i els boxes que encara es mantenen amb el propòsit d’integrar-los al projecte. De fet, és l’únic autòdrom d’aquestes característiques que conserva intactes tots els seus elements originals i és dóna el cas que és un dels primers circuits construïts a tot el món, datat del 1923, que es va convertir en el primer a l’Estat espanyol i el quart a escala mundial.

En total es preveu construir 43.000 m2 de sostre dels 90.000m2 edificables que permet el Pla General, s’utilitzaran materials i sistemes de construcció sostenibles i el reaprofitament de recursos naturals. La superfície total del recinte és de 69 hectàrees.

Els promotors volen posar-lo en marxa el 2020, per bé que abans caldrà dur a terme unes obres amb una durada prevista de quinze mesos. En una segona fase, es construiran els quatre hotels previstos que tindran un total de 260 habitacions. D’aquests, dos seran de quatre estrelles (un patrimonial vinculat a l’edifici de Can Sidós i un de nova construcció), hi haurà un cinc estrelles tipus bungalows i l’altra serà un petit hotel-boutique. L’any 2022 podria estar a ple rendiment i donar feina a 120 persones permanents i a una setantena de temporals més. L’impacte econòmic estimat xifra entre els 6 i 8 milions d’euros les despeses en estudis i construcció i d’1 a 3 milions anuals pel manteniment, seguretat, neteja i subministraments. També es calcula que deixarà d’1 a 3 milions d’euros en nits d’hotel i més de 10 milions en despeses turístiques anuals.

0
0
0
s2smodern