PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Finalment, l'Ajuntament de Banyeres del Penedès no haurà d'expropiar els terrenys del poblat iber

L'Ajuntament de Banyeres del Penedès finalment no haurà d'expropiar els terrenys del jaciment iber. En l'última reunió mantinguda avui, finalment els propietaris han acceptat la venda de la parcel·la així com la segregació que s'havia pactat amb la Generalitat de Catalunya de 10.000 metres quadrats.

La setmana passada i després que passés el termini de negociacions, el consistori va començar els tràmits per tal d'expropiar la finca, malgrat que l'alcalde Amadeu Benach no volia fer-ho, ja que havia intentat arribar a un acord per ambdues parts. Finalment els propietaris de la finca, dos germans, han acceptat els 80.000 euros que oferia l'Ajuntament de Banyeres pel terreny on se situa el poblat iber, exceptuant les dues cases dels germans.

Així doncs, l'expedient d'expropiació queda tancat i s'engega el procés de compra i d'adquisició dels terrenys per part de l'ajuntament. A partir d'ara, faltarà que el ple de l'ajuntament aprovi el següent acord, que s'estima que sigui al ple ordinari del mes de març. Amadeu Benach en declaracions ha indicat que "després de molts anys, Banyeres del Penedès, la comarca i el país veuen llum verda al projecte del poblat iber. Per a mi és una gran satisfacció que els nostres fills puguin saber la història dels nostres avantpassats". 

0
0
0
s2smodern