PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Codorníu presenta un nou ERO per a 79 treballadors

El grup Codorniu ha presentat un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) per acomiadar 79 treballadors de diverses seus de la firma. La firma preveu acomiadar 43 persones del centre de producció de Sant Sadurní d’Anoia, 10 del celler Raimat de Lleida i 26 de les oficines d’Esplugues de Llobregat. Al mateix temps, la direcció traslladarà cap a Sant Sadurní els 91 treballadors restants d'Esplugues, amb previsió de tancar aquestes oficines. La reestructuració arriba nou mesos després que el fons nord americà Carlyle comprés la majoria d’accions de Codorniu i quan fa menys de dos anys del primer ERO de l’empresa.
La companyia emmarca els acomiadaments en un pla estratègic per “recuperar el creixement històric” de la firma, “guanyant eficiència i donant solidesa a les àrees de negoci de més valor”. En un comunicat emès aquest dimarts, el grup Codorniu recorda que a finals del 2018 va fusionar-se amb les marques de Gleva Cellars, de manera que l’empresa engloba ara 17 cellers centenaris i això suposa “un nou punt de partida d’un projecte orientat a concentrar esforços”.

Codorniu subratlla que el conjunt de la firma el formen ara més de 700 treballadors i justifica l’ERO per la “necessitat de reajustar totes les àrees de negoci”. És en aquest escenari que situa els acomiadaments i el tancament de les oficines d’Esplugues per dur-les a Sant Sadurní. “El trasllat permetrà aprofitar les sinergies de tots els departaments per aconseguir una visió transversal del negoci, agilitar la presa de decisions i potencial el treball en equip”, afegeix el comunicat, on la direcció es compromet a fer els canvis “de forma socialment responsable”. 

El president del comitè d’empresa, Antonio Cruces, atribueix aquesta reestructuració a “la mala gestió de l’equip directiu sortint”. Després que la companyia justifiqués un ERO de 71 persones el 2017 per l’abandonament de la producció per a marques blanques, Cruces ha assegurat que “es demostra que allò va ser un error”. El nou expedient afecta el 25% dels 317 empleats de la plantilla dels cellers històrics, sense comptar la fusió amb Gleva Cellars. El comitè va rebre la notícia del pla de reestructuració ahir al migdia i apunten que tot just s’estan organitzant per negociar amb la companyia “i garantir que les sortides dels acomiadats siguin el menys traumàtiques possible”. 
 
0
0
0
s2smodern