PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Els reptes i les oportunitats de futur centren les IV Jornades Repensar Sitges

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va participar divendres en les IV Jornades Repensar Sitges. Reptes i oportunitats de futur, que organitzava l’Eco de Sitges a l'hotel MiM amb la col·laboració de l’Ajuntament sitgetà. Regull va intervenir en la taula rodona Identitat, territori i projecció: el Penedès com a pol de desenvolupament econòmic, al costat dels alcaldes de Sitges, Miquel Forns; del Vendrell, Martí Carnicer, i de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras.

L’alcalde vilafranquí considera que al Penedès “tenim una gran oportunitat per davant, que és saber i aprendre a compartir. Hem fet un pas molt gran en la construcció i reconeixement de la vegueria, però ens l’hem de creure més”. Regull aposta per “treballar per compartir i respectar la nostra identitat. Tenim festes, menjars, que ens són propis i ens fan diferents, que ens donen la identitat” i va afegir que “cal continuar treballant i fer un esforç per compartir infraestructures. Només junts sumem, només junts serem més forts i podrem aconseguir serveis, infraestructures compartides”. Pere Regull va assenyalar la ubicació del Penedès, “som un corredor, i això és important pel país i pel territori. Però cal saber ordenar el territori i planificar-lo”. L’alcalde vilafranquí va reblar que “hem de ser durs i exigents, perquè ens tinguin en compte. Al Penedès som diferents i ho hem de mantenir, però necessitem instruments”.
 
Les jornades, que tenien lloc el passat divendres i el proper proposen debats diversos per a la població sitgetana. Les va obrir Santi Terraza, president de Premsa de Sitges, Joan Anton Matas, expresident del Gremi d'Hostaleria de Sitges, i Jordi Mas, regidor de Territori de l'ajuntament sitgetà. La primera taula rodona, sota el títol de Sitges: posicionament i estratègia, va anar a càrrec de Philippe Castaing, director general del Grup AEDCF, Elena Massot, CEO de Vertix i presidenta de FemCat, Cristina Mestre, promotora de SiSitges, i Malco Prat, director general de Majestic Hotels Grup. La segona, titulada Cannes: un cas d'èxit mundial, va anar a càrrec d'Aliki Heinrich, directora del Palais des Festivals Cannes, i Xavier Duran, director general de la Fundació Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Tot seguit, van participar la cuinera Ada Parellada, l'arquitecta Carme Pinós, i el gestor cultural i professor de la URV, Jordi Bertran, sota el títol de Ciutat i identitat.

El divendres 5 d'abril continuaran a les 16h amb un 5x11, que consistirà en què els onze candidats a les eleccions municipals del maig tindran cinc minuts per explicar un projecte transformador per al futur de Sitges. A les 17.30h es parlarà sobre Sitges: entre el conformisme i l'ambició. Hi intervindran Isidre Also, conseller delegat de Node Garraf, Camil Roca, director creatiu executiu d'Ogilvy, Albert Sáez, periodista i professor a la URL, i Àngel Sala, director del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.
La darrera intervenció de la jornada serà la del conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, que parlarà sobre L'educació com a eix central en la construcció d'un nou país.

 

0
0
0
s2smodern