L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes contracta 33 persones amb els nous plans d'ocupació municipals

Dimecres es va donar la benvinguda a les 33 persones que a través dels plans d’ocupació municipals han començat a treballar a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes per un període de sis mesos. Les feines que faran seran de manteniment de l’espai públic i d’equipaments municipals i escoles, tasques de consergeria o d’auxiliars administratius, peons i agents cívics, principalment.

Aquest 2019 l’Ajuntament ha mantingut la dotació econòmica de 300.000 euros destinada a la consolidació d’aquests plans d’ocupació municipals. Es tracta de programes destinats a la contractació laboral de persones en situació d’atur per a la realització de treballs d’interès general i social.

En els últims anys el consistori els ha portat a terme amb fons propis per complementar d’altres que ja es venien fent. Gràcies a aquests, ja són 128 les persones que han estat contractades des de 2016 pel consistori ajuntant-los a sortir de la seva situació de desocupació laboral (i conseqüentment tornar a cotitzar a la Seguretat Social), adquirir més experiència i disposar d’una nova via d’inserció al mercat de treball un cop finalitzada la seva estada.

En aquest sentit, des de l’any passat la contractació i seguiment de les persones beneficiaries d’aquest programa es fa amb la col·laboració de la cooperativa d’iniciativa social Nou Set, dedicada a la inserció laboral i social de persones en risc d’exclusió, permetent així fer un seguiment més personalitzat i d’acompanyament induvial en cada cas, també una vegada finalitzat el contracte.e Catalunya destinats a formar i inserir a persones que tenen la necessitat d'incorporar-se al mercat laboral, professionalitzar-se o ampliar coneixements amb l’objectiu de millorar la seva situació.

0
0
0
s2smodern