PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Els 60 anys de Bultaco i la primera Fira de Cervesa Artesana, novetats del VADEFires de Canyelles 2019

El proper diumenge e celebrarà una nova edició del VADE Fires 2019, el certamen multisectorial que concentra en un dia els principals esdeveniments de la primavera a Canyelles. Gastronomia, cultura popular, activitat econòmica, afició al món del motor, artesania, tradició i art es concentren en una jornada plena d'activitat. Entre les novetats d'enguany es troben la celebració dels 60 anys de Bultaco Classic Team, que permetran veure diversos exemplars de motos d'aquesta mítica marca, i la primera Fira de Cervesa Artesana, amb una desena de marques que hi seran presents.

Els eixos centrals del VADE Fires segueixen sent la Fira del Motor, la Cargolada Popular, la Fira de Sant Ponç i d'Artesans i la Mostra d'Entitats. A més d'una nova edició de l'Art Canyelles, l'exposició d'artistes novells que enguany s'ha reconvertit en el Premi Canyelles de Pintura. Segons assegurava l'alcaldessa, Rosa Huguet, "tenim un poble molt participatiu, que s'implica molt en totes les activitats que organitzem".

La Fira del Motor és un dels esdeveniments més importants del VADE Fires i un dels que aplega més públic i participants. La mostra tindrà novament d'expositors del món del caravàning, del ciclisme i drons. Hi haurà parades amb productes relacionats amb el món del motor, exposicions de cotxes clàssics, de motos i de vehicles en general. A banda de les exposicions, s'han programat activitats per a tota la família: passejades en quad, un circuit de motos elèctriques i sessions de drift (ràdio control), entre d'altres. La jornada es tancarà a la tarda amb una nova edició de la baixada d'andròmines. Hi haurà premis per als participants, tant per als dissenys més originals com als més ràpids.

L'artesania i la gastronomia també hi seran representats amb la participació d'una cinquantena de parades, amb tot tipus de productes, i una desena d'establiments de restauració. Els establiments i restauradors locals tornaran a proposar als visitants un tast de les seves especialitats de cuina del cargol. A banda, el Grup Dona i el Grup de Savis, també proposen la seva pròpia recepta de cargols, que posaran a la venda per recaptar fons a favor de la lluita contra el càncer. La cargolaire d’Honor serà enguany la xef Carme Ruscalleda, que oferirà una xerrada gastronòmica a l’espai d’Art. Completarà aquesta jornada la Mostra d'Entitats Culturals de Canyelles, que faran un petit tast amb exhibicions de balls populars i de colles de foc locals.

L'any passat unes 7.000 persones van assistir a la fira.

 

0
0
0
s2smodern