PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Més de 18.000 persones van assistir al tercer Retorn dels Indians i l'Agromercat de Sant Pere de Ribes

La tercera edició del Retorn dels Indians i 14è Agromercat celebrats el primer cap de setmana de maig a Ribes ha estat la més exitosa dels últims anys. Gràcies al nou sistema de comptador de persones basat en el rastreig de senyals wifi dels terminals mòbils, per primera vegada es disposa de manera precisa del número de visitants que han passat per la fira, sent aquest superior als 18.000. Aquesta xifra no contempla, però, les persones que no porten telèfon mòbil o el tenen apagat, podent ser així un 10% superior.

L’anàlisi quantitativa també coincideix amb la valoració dels productors que han participat amb estand a l’Agromercat, i que han experimentat majors vendes dels seus productes de proximitat. Qualitativament, les enquestes també mostren un alt grau de satisfacció d’aquests.

Molt bona acceptació han tingut els diferents escenaris distribuïts pel centre del poble, especialment el nou format de la plaça de la Vila que concentrava la mostra d’oficis, els jocs de fusta i tallers infantils. La plaça de la Font s’ha consolidat com a espai d’ambient indià, amb ball i música en directe; el carrer Nou ha estat el referent del comerç i dels artesans locals (amb FEM Ribes i DO Ribes); i la plaça Marcer ha seguit essent l’epicentre de l’Agromercat. Precisament aquesta distribució d’emplaçaments ha contribuït a donar una continuïtat i una major circulació de persones per tot l’espai firal.

Pel que fa a les rutes teatralitzades -que aquesta any han incorporat com a novetat més actors i audioguies per facilitar l’escolta de les explicacions del guia local- han registrat 300 persones. Es constata així que aquesta és una de les activitats que més desperta interès que un any més ha exhaurit les places disponibles. També la tertúlia indiana “El comerç i els indians” va comptar amb una quarantena d’assistents.

En general, l’ambientació de carrers, la presència de persones amb motius indians i la participació en les activitats, tallers i espectacles han anat en augment.

0
0
0
s2smodern