PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Carme Ruscalleda, protagonista d'un dinar-col·loqui organitzat per Talent Femení a l'hotel Le Méridien Ra del Vendrell

L'associació Talent Femení ha organitzat avui un dinar-col·loqui amb Carme Ruscalleda a l'hotel Le Méridien Ra del Vendrell, en el qual ha compartit amb les assistents la seva experiència i la seva trajectòria com a xef i divulgadora gastronòmica.

Carme Ruscalleda ha explicat com van ser els seus orígens i com va evolucionar en el món de la gastronomia fins a aconseguir tres estrelles Michelin amb el seu restaurant Sant Pau, que va tancar el 27 d'octubre de l'any passat. També el projecte a Tòquio, on va obrir un restaurant fa 15 anys, i el del restaurant Moments a l'hotel Mandarin Oriental de Barcelona, que codirigeix amb el seu fill, Raül Balam. Segons ha assegurat "sempre he anat de bracet de la cuina i cultura catalanes, això sí, passada per un sedàs modern, on els menjars ja no són tan pesats, sinó més lleugers". També ha reivindicat l'originalitat, el fet de diferenciar-se dels altres amb un estil propi.

Finalitzada la seva exposició, s'ha obert un torn de preguntes. Entre les qüestions que se li han formulat, una versava sobre els programes de cuina que fan avui dia, si tenen un efecte positiu o si banalitzen la cuina i la transformen en un espectacle. Ruscalleda ha apuntat que "és important arribar a la televisió a través dels realities, sobretot a la canalla, però el que em fa patir molt és que els utilitzin per fer un programa televisiu". També ha incidit en què "ara es dona la paradoxa que cada cop entren més dones professionals a la cuina i els homes a la cuina domèstica. Cuina qui té més temps o li agrada més", paraules que han estat molt ben rebudes per tota la sala. Ruscalleda ha continuat dient que "formar una família és com emprendre una empresa. No passar res que una dona es posi al capdavant".

Sobre la diferència a l'hora de tractar-la com a xef pel fet de ser una dona en un món tradicionalment masculí ha assegurat que "a mi els homes sempre m'han tractat molt bé. Sempre els he fet una mica de por, perquè amb una mirada els poso ferms, si cal".

L'acte ha acabat amb unes fotografies de grup i una recomanació: la d'assistir a l'exposició "L'essència del gust", al Palau Robert, on es fa un recorregut per la seva trajectòria.

0
0
0
s2smodern