PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Les patronals del cava demanen suport a la Conselleria d’Agricultura

Una delegació de cavistes encapçalada pels presidents de les dues patronals, Damià Deas (Institut del Cava) i Pere Guilera (PimeCava), va mantenir ahir una reunió amb la consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà. El grup estava format també per Carles Andreu (Celler Carles Andreu), Ramon Giró (Jaume Giró i Giró), Marta Giró (Giró del Gorner) i Vicenç Vidal (Vallformosa), tots ells vocals de les juntes directives de les dues patronals. A la reunió, que tenia com a objectiu sol·licitar a la consellera el seu suport al sector del cava, es va posar de relleu la dimensió econòmica d’aquest sector, que esdevé clau en l’economia catalana.

El sector del cava, comprès per més de 6.647 viticultors i 224 cellers, compta amb una important agroindústria, generant una cadena de valor, només a Catalunya, de 1.650 milions d’euros. El 95% del cava es produeix a Catalunya. Segons recents declaracions del director general de l’INCAVI, Salvador Puig, el sector del cava representa entre el 60 i el 70% del raïm i el vi produït a Catalunya. A més, compta amb la balança econòmica més positiva del sector agroindustrial de Catalunya. I és que més del 90% de tot el cava exportat surt de Catalunya, demostrant la clara vocació internacional d’aquest producte.

En aquesta ocasió, les dues patronals han volgut traslladar personalment a la consellera la dimensió que té el cava per a Catalunya i li han explicat l’important aposta que està fent el sector, tant viticultors com empresaris, per tirar endavant els projectes que hi ha sobre la taula del Consell Regulador del Cava per posar en valor el cava, com són la zonificació de la zona de producció i la segmentació per tipus de producte. Durant la trobada, la consellera ha mostrat el seu recolzament al sector i ambdues parts s’han emplaçat al setembre per a una propera reunió.

 

0
0
0
s2smodern