PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

JARC dona suport a mantenir el rendiment del cava de la campanya anterior

El Consell Regulador de la D.O.P Cava, del qual JARC en forma part com a representant dels productors, es va reunir ahir per decidir les normes de campanya. L’òrgan rector va decidir que es mantingui el rendiment de producció com a la campanya de l’any passat, amb un màxim de 12.000 kg/ha. La producció màxima autoritzada està condicionada pel rendiment màxim establert pels consells reguladors de les Denominacions d’Origen Protegides. JARC dona suport a aquesta mesura que ha estat consensuada amb la resta de membres de la coalició de viticultors del cava.

El Consell Regulador del D.O.P Cava està integrat per viticultors, elaboradors i per representants de les Comunitats Autònomes de la “regió del cava” i del Ministeri. Les seves funcions són orientar, vigilar i controlar la pro­ducció, elaboració i qualitat dels vins emparats; vetllar pel prestigi de la denomi­nació “Cava”, promocionar-la i millorar els seus mercats, entre d’altres.

El preu del raïm ha de pujar
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya argumenta que el preu del raïm d’enguany han de tendir a l’alça perquè s’estima que la producció de 2019 serà similar a la de l’any passat i s’hauria d’equilibrar la cadena de valor amb un millor repartiment dels beneficis. Per tant l’entitat exigeix que les empreses elaboradores marquin un preu de la matèria primera superior al de la campanya anterior, en consonància a la qualitat del producte. El 2018 es van recollir a Catalunya 110 milions de kg de Macabeu, 100 milions de kg de Xarel·lo i 64 milions de kg de la Parellada, com a varietats més representatives per a la producció de cava.

0
0
0
s2smodern