PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Els treballadors de Sheet-Pack es concentren davant l'empresa per demanar la dimissió de la direcció

Una trentena de treballadors de l'empresa Sheet-Pack de Santa Oliva es van concentrat ahir davant les instal·lacions de la companyia per demanar la dimissió de la direcció. L'empresa es troba en concurs voluntari de creditors i pendent que el jutjat mercantil de Tarragona decideixi quin grup empresarial l'absorbeix. A finals del 2019 l'empresa gironina Enplater hauria fet una aportació inicial d'uns 450.000 euros, que li donaria cert avantatge respecte altres interessats.
Sheet-Pack és una empresa familiar que des de fa més de 30 anys es dedica a l'extrusió de plàstics, un procés que permet obtenir plàstics com a matèria prima per a altres usos, com ara l'alimentari.
 
Els empleats lamenten que Enplater voldria mantenir la direcció actual que, a parer dels treballadors, ha comès errors en la gestió i que han portat Sheet-Pack al límit de la desaparició. Denuncien que en els darrers dos anys hi ha hagut 35 acomiadaments, reducció de personal procedent d'empreses de treball temporal i uns 25 accidents laborals, algun dels quals "molt greus".

El desembre l'empresa va presentar un concurs voluntari de creditors a causa dels deutes "milionaris" que acumularia, i Enplater va fer una primera aportació de 450.000 euros, amb la voluntat d'adquirir-la. Sempre segons la versió dels empleats, la firma gironina hauria presentat un pla pel qual es voldria reduir la plantilla de 38 a 30 persones i es mantindria la direcció actual un mínim de dos anys.

"Ens és igual quina empresa es quedi amb nosaltres, però no volem que continuï aquesta direcció", ha indicat Patricia Fuentes, representant dels treballadors. Fuentes ha comentat que també han mantingut trobades amb altres possibles inversors, que els han explicat el seu pla de viabilitat. Tot plegat combinat amb una molt mala relació entre la gerència i els treballadors, que han estat acusats de sabotatges a les instal·lacions per part dels directius. Des del desembre els comptes els porta un administrador concursal.
0
0
0
s2smodern