PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Investiguen una estafa de 244.000 euros al Consell Comarcal del Baix Penedès

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha estat víctima d’una estafa de 244.000 euros amb el canvi fraudulent del número de compte corrent de l’empresa que porta el manteniment de les depuradores de la comarca.

Al mes de novembre de l’any passat, els serveis administratius del Consell Comarcal van rebre un correu electrònic corporatiu, fent-se passar per l’empresa proveïdora del manteniment de depuradores, sol·licitant que procedissin a canviar el número de compte on se’ls transferien els pagaments pels serveis. Utilitzant adreces de correu electrònic i documents falsos, els estafadors, de l’Europa de l’Est, van suplantar la identitat de l’empresa concessionària i van aconseguir desviar els diners que el Consell Comarcal pagava a un altre compte fraudulent. 

El cas es va denunciar al desembre, quan des del Consell es van detectar anomalies en el pagament de diverses factures. Des de l'ens s’esperava que les investigacions i restitució dels diners serien ràpides, però de moment, les diligències judicials continuen en marxa sota investigació. I sembla que l’estat d’alarma pel coronavirus segurament alentirà encara més el cas.

Des del Consell Comarcal, Joan Sans explica que de seguida que es va saber tot el que havia passat, i un cop fetes les denúncies pertinents, es va informar a tots els grups polítics del Ple i es va demanar la màxima diligència per recuperar els diners estafats: “Estem convençuts que podrem recuperar tots els diners quan tot aquest procés judicial finalitzi”. De moment, s’està a l’espera de la resolució definitiva.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 111

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu