PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

L’Ajuntament de Vilafranca llença una campanya pionera a Catalunya per promoure el comerç local a través de vals de compra

L’Ajuntament de Vilafranca impulsa una campanya pionera a Catalunya per fomentar la recuperació del comerç i les empreses locals, greument afectats per la pandèmia provocada pel Covid-19.

La campanya, sota el nom de “Compra Vilafrancs, fem comerç de proximitat”, tindrà una durada de tres mesos, i consistirà en uns vals de compra d’un màxim de 50 euros que els consumidors podran gastar en els establiments que s’hi adhereixin. Els xecs costaran realment 30 euros als consumidors (el 60% de l’import de la compra), l’Ajuntament aporta el 35%, i els comerços el 5%. La Fundació Pinnae destinarà 17.500 euros, el cost de la plataforma que emetrà els xecs.

Els beneficiaris seran les empreses i comerços de fins a 50 treballadors i 10 milions d’euros de facturació. Els interessats s'hauran d'adreçar al servei de Promoció Econòmica. L'objectiu és arribar al màxim nombre d'establiments (un total de 1.200 van haver de tancar a causa de la crisi de la Covid-19)  i a 10.000 possibles compradors.  Per això, l’Ajuntament feia una crida a les empreses i comerços perquè s’adhereixin a la campanya.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, indicava que, la iniciativa, “vol ser una pluja fina en l’economia de la vila”, que suposarà un impacte econòmic d’uns 500.000 euros. També ha explicat que tant des de la Generalitat de Catalunya com des de la Diputació de Barcelona valoraven molt positivament la campanya i estaven "a l'expectativa" de veure'n el resultat.

El president de Pinnae, Martí Solé, ha apuntat que “cal fer el que convingui per reconstruir el sector del comerç,  un dels més perjudicats per la crisi actual” i l’alcalde, Pere Regull, afirmava que “el reforç de l’economia local és una prioritat absoluta i aquesta campanya n’és un exemple paradigmàtic”.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109