PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Ikea tria Sant Pere de Ribes per l’obertura del primer Planning Studio a Espanya

Ikea obrirà al setembre un nou punt de contacte amb els seus clients a Catalunya a Sant Pere de Ribes. L’establiment tindrà 750 m2, dels quals 620 m2 seran dedicats a l’àrea comercial, al Parc de l'Oci de la Rambla del Garraf, a les Roquetes i vol ser un punt de referència per tota la regió del Penedès, el nord de Tarragona i la Costa Daurada. 

La companyia sueca, que compta amb tres centres situats a l’Hospitalet de Llobregat, Badalona i Sabadell, ha triat aquest punt de la comarca del Garraf per situar-hi el primer Ikea Planning Studio d’Espanya, un nou concepte implantat amb èxit en ciutats com Londres, Estocolm o Copenhaguen, i que arriba a Espanya per primer cop. 

Després d’aquesta primera obertura, Ikea preveu aixecar la persiana d’una segona botiga i, totes dues inauguracions, s’emmarquen dins d’un pla d’expansió de la casa amb nous formats al centre de les ciutats, que a Catalunya suposarà la creació de prop de quaranta nous llocs de treball i l’obertura d’entre quatre i vuit establiments al territori.

Ikea Planning Studio és una botiga més petita que les habituals que ofereix assessorament totalment personalitzat, en aquest cas, pel disseny de cuines i armaris. L’establiment de Sant Pere de Ribes tindrà espais dedicats a exposició i venda assistida on es podran descobrir tota mena de cuines, de les més tradicionals a les més modernes passant per solucions d’emmagatzematge intel·ligent, armaris encastats i matalassos i, a diferència d’altres botigues, no hi haurà articles a la venda. Les compres es faran preferiblement amb cita prèvia, a través d’encàrrec i amb l’ajuda dels col·laboradors d’Ikea Planning Studio.

L’arribada a Espanya d’aquest nou concepte a la comarca del Garraf respon a la important aposta de la marca per aquest país. Recentment, la companyia ha anunciat una inversió d’uns 150 milions d’euros pels pròxims tres anys amb els quals generarà prop de 750 llocs de treball directes al país. A més, la companyia està destinant part dels seus recursos a l’increment de la capacitat logística de les botigues per adaptar-les a la nova realitat, assegurant una xarxa més gran de punts de recollida i un impacte positiu al medi ambient.

“La posada en marxa a Catalunya d’un dels primers Ikea Planning Studio a Europa persegueix els objectius de fer d’Ikea una companyia més accessible i assequible que doni resposta a les noves necessitats dels consumidors, que també demanen espais més petits i amb atenció personalitzada -destaca Mosiri Cabezas, directora de desenvolupament de negoci i transformació d’Ikea a Espanya-; en aquest sentit, Espanya és un mercat amb un enorme potencial de creixement i expansió”. Per part seva, l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, destaca “la importància que una companyia com Ikea hagi triat el nostre municipi per obrir el seu quart centre a Catalunya en un moment com l’actual, que sens dubte contribuirà a dinamitzar el territori i crearà ocupació local i comarcal”.

IKEA a Catalunya

Segons l’estudi que KPMG va realitzar l’any passat a Ikea, les vendes de la companyia a Catalunya representen el 23% del total a Espanya. La xifra de negoci del grup en aquesta comunitat, amb tres centres y 3,7 milions de clients, arriba als 331 milions d’euros anuals. A més, aquestes botigues generen un impacte de 94,7 milions d’euros, i contribueixen al manteniment d’un total de 2.865 llocs de treball que, en termes d’empreses sostingudes, representa prop de 369 empreses. La contribució d’Ikea a les arques de la comunitat autònoma ascendeix a 12,8 milions d’euros.

Però la implicació de la companyia al territori va més enllà. Durant la crisi sanitària, Ikea s’ha posat a disposició de les autoritats locals en diversos municipis catalans per fer donació de llits, matalassos i llençols a diversos hospitals de la comunitat autònoma. A més, el grup ha lliurat 300.000 mascaretes a l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i Amics de la Gent Gran, que han estat distribuïdes a persones grans, y ha donat més de 19.000 kg de menjar al Banc d’Aliments de Catalunya que han servit per ajudar a famílies amb risc d’exclusió social. 

 

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 111

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu