Hotelers, comerciants i empresaris de les platges de Sitges abandonen el Pacte Local per la recuperació econòmica

El Gremi d'Hostaleria de Sitges, l'Associació de Comerciants i l'Associació Turística de Serveis de les Platges han abandonat el Pacte Local per la recuperació econòmica creat arran de la covid-19. Acusen l'Ajuntament de no haver plantejat "actuacions urgents" per resoldre "problemes" que tenen un "impacte importantíssim" a l'economia del municipi.

Assenyalen així el fenomen del top manta, els pisos turístics il·legals, la manca de sorra a les platges i la falta d'esdeveniments culturals de gran repercussió. "No té cap sentit seguir participant a un pacte que no incideix en alguns dels pilars de la recuperació dels establiments del municipi a curt termini i, per tant, del manteniment de l’ocupació i el descens de l’atur", critiquen.

Hotelers, comerciants i empresaris de l'àmbit de les platges critiquen que "no s'estan abordant els principals problemes" del municipi, els quals consideren que calia afrontar "a curtíssim termini" per treure el màxim rendiment al turisme de proximitat. Per això el passat dimecres van dir que sortien del grup de treball que va crear l'Ajuntament per impulsar l'economia local després dels efectes de la pandèmia.

Les tres associacions recorden que, des que es va constituir el pacte a principis de juny, sempre han reclamat mesures immediates i han qüestionat que la signatura del document final estigui prevista a l'octubre. Apunten que el consistori va garantir que, tot i que la firma seria a la tardor, al llarg de l'estiu es desplegarien accions per pal·liar l'impacte de la covid. Els empresaris locals, però, consideren que a finals de juliol encara no s'han plantejat cap de les mesures necessàries.

Respecte la venda ambulant il·legal, asseguren que "cada dia proliferen més mantes al passeig Marítim sense que hi hagi una actuació decidida per intentar resoldre-ho amb tots els mitjans possibles" i critiquen el nou projecte del govern per introduir la figura del mediador amb els venedors.

Pel que fa als pisos turístics, retreuen a l'executiu local que no hagi invertit en contractar més personal per detectar els habitatges il·legals i per supervisar que s'estan complint les mesures de seguretat derivades de la Covid-19. "No s'entén que pugui haver dificultat per contractar informadors per aquest tema quan en canvi se n'han contractat per controlar la saturació de les platges", expliquen.

En relació a la manca de sorra a les platges, lamenten que el temporal Gloria va malmetre de nou el litoral a principis d'any i critiquen que aquest cop no s'utilitzés la draga per reposar sorra. Remarquen que això ha comportat que hi hagi alguns accessos inhabilitats i alguna guingueta que no ha pogut obrir.

Per últim, les tres associacions consideren que el govern no ha donat el suport necessari a algunes iniciatives culturals de repercussió. Posen com a exemple el festival Més Garraf que s'havia de celebrar a Sant Pere de Ribes, el qual, asseguren, primer es va plantejar a l'Ajuntament de Sitges.

0
0
0
s2smodern