PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

La cooperativa Bildi crea Kunlabi, el primer cowork creatiu rural del territori

Bildi, la cooperativa de disseny gràfic establerta a Sant Joan de Mediona, ha creat Kunlabi, un cowork creatiu rural. Per fer-ho, ha reconvertit una antiga granja de porcs en un espai de treball amb capacitat per a 25 persones. Kunlabi esdevé també un nou pol cooperatiu a la comarca amb la voluntat de convertir-se en "un espai de referència de l’economia social i solidària per tota la zona nord de l’Alt Penedès i sud de l’Anoia", segons asseguren els seus impulsors.

Disseny, creació i intercooperació

La iniciativa, quu és pionera a la comarca, va obrir portes al mes de setembre i actualment a més de Bildi acull ja altres professionals del municipi, amb alguns dels quals l’estudi de disseny ha començat a intercooperar i a compartir projectes. A més, en ser un espai versàtil, Kunlabi dona estatge a entitats i professionals per celebrar-hi reunions, assemblees, tallers, exposicions, consultes, etc. 

Bildi va néixer a Vilafranca del Penedès l’any 2004 de la mà d’Agnès Simón i Martí Ferré. L’any 2015 l’estudi es va traslladar a Mediona i l’any passat, amb l’acompanyament de Coopsetània, va transformar-se en cooperativa de treball associat. “Kunlabi és una nova manera de créixer, d’obrir-nos, d’estar en contacte amb altres professionals d’igual a igual i de teixir relacions més enllà de Bildi”, explica l’Agnès. La idea d’impulsar un cowork creatiu feia tres anys que la treballaven, després de participar l’any 2017 al programa “Creative Incubator” de l’Art Directors Club of Europe i conèixer alguna experiència similar a nivell europeu: “El disseny és benestar i en altres països la cultura del disseny està a tot arreu. Aquí no. Nosaltres volem superar l’àmbit de Barcelona per ajudar a impulsar, des dels municipis, polítiques de resolució de problemes basades en el disseny”, explica el Martí.

Com a cooperativa del territori, aquest 2021 Bildi ha entrat a formar part de Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf. “Volem ser un pol creatiu, però també cooperatiu i col·laborar a difondre l’economia social, assessorar i acompanyar iniciatives que, com nosaltres, vulguin esdevenir cooperativa”, comenta l’Agnès.

Kunlabi forma part de Cowocat, associació sense ànim de lucre que reuneix diferents espais coworking del territori català, i està treballant per agrupar-se a Cowocat rural i continuar creixent: “Mediona acull molts professionals liberals i artistes, nosaltres els oferim el nostre espai i Bildi s’encarrega de la imatge i de la difusió”.

Campanya de micromecenatge

Tot i que fa uns mesos que ja hi treballen, encara els queda feina per acabar d’adequar tot l’espai. És per això que Bildi té previst el llançament d’una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Goteo i en el marc del programa Crowdcoop: “Volem acabar d’equipar tot l’espai, i incorporar un sistema de parets mòbils que donarà més versatilitat i potencialitat a l’espai”, indiquen. Quan hagin acabat d’adequar els 270m2 de l’espai, l’Agnès i el Martí tenen previst començar tallers professionalitzadors de caps de setmana relacionats amb el disseny i l’art: “Estem construint un ecosistema creatiu d’excel·lència a on tothom hi és convidat”, apunten.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109