PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Els empresaris del Gran Penedès moderen l'optimisme pel que fa als negocis respecte al trimestre anterior

Els directius continuen fent valoracions favorables pel que fa a la marxa del negoci i les expectatives de creixement però hi ha símptomes d’afebliment. L’Enquesta de Clima Empresarial del tercer trimestre de 2018, realitzada pel Grup d’Opinió de la FEGP, referma una conjuntura positiva pel que fa al teixit econòmic del Gran Penedès, tot i que repunten tímidament els indicadors negatius.

Els negocis han millorat en relació amb el 2n trimestre de 2018. Això ho afirma el 43,75% de la mostra, mentre que el 50% opina que s’han mantingut les mateixes dinàmiques. Un 6,25%, en canvi, apunta que aquest 3r trimestre ha estat pitjor que el precedent.

Les xifres de facturació s’han incrementat segons el 50% dels directius; un 37,5% constata que es mantenen estables i un 12,5% afirma que han empitjorat. En conjunt, en relació amb el trimestre anterior, sembla aigualir-se aquell to optimista.

Pel que fa a les expectatives, només un 28,13% dels directius està convençut que el negoci millorarà el darrer trimestre de 2018; el 9,38% pensa tot el contrari. De fet, el 18,75% de la mostra pensa que en el 4t trimestre la facturació disminuirà.

Aquestes dades tenen reflex a l’hora de crear ocupació; al contrari que en els períodes precedents, creix la previsió negativa, tot i que un 15,63% dels enquestats encara consideren probable l’augment de plantilla en el darrer trimestre de l’any. La situació de canvi de tendència també s’observa en les inversions previstes, amb xifres a la baixa, molt discretes però reveladores.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 82

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà