PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Freixenet tanca tres seus comercials a Espanya i reagrupa l'activitat als centres de Catalunya i Madrid

Freixenet ha començat un procés de reestructuració de la xarxa comercial al conjunt d'Espanya després de l’entrada de Henkell com a accionista majoritari amb l'objectiu "d'optimitzar els recursos". En aquest sentit, l’empresa líder del sector del cava ha decidit tancar la seu comercials de València, l'activitat de la qual es traslladarà a Catalunya, així com les de Galicia i La Rioja, que es traslladaran a Madrid. La mesura afecta set treballadors, però segons ha explicat Freixenet, el trasllat de l'activitat comercial "no comportarà cap retallada ni acomiadament". El pla preveu estar culminat durant el primer trimestre de 2019.

En relació a l'afectació laboral, els representants dels treballadors de Freixenet han confirmat que “no s’estan patint situacions traumàtiques”. Segons el comitè d’empresa, tots els treballadors afectats pel tancament de centres han arribat a acords individuals per als trasllats, acomiadaments o jubilacions anticipades.

D'altra banda, Freixenet ha cancel·lat amb els bancs 300 milions d’euros de deute. L’empresa líder en venda de cava ha pogut reestructurar la seva situació financera gràcies a l’entrada de Henkell, que aquest últim any ha adquirit més del 50% de les accions. A partir d’ara, la previsió és que la companyia pugui finançar-se amb líquid de la matriu alemanya. La intenció de Freixenet és cancel•lar ara 200 milions d’euros, mentre deixarà de renovar línies de crèdit i préstecs bilaterals, i amortitzarà els crèdits a mesura que aquests vencin. A partir del proper 1 de gener, la firma passarà a anomenar-se internacionalment Freixenet Henkell

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 83

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà