PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Pacte Penedès Marítim comença a treballar per aconseguir millores en la mobilitat del Baix Penedès i el Garraf

El Pacte del Penedès Marítim ja és una realitat. A proposta del Consell Comarcal del Baix Penedès i el Consell Comarcal del Garraf, ha començat a fer els seus primers passos oficials, i s'ha compromès a treballar per reduir el greuge de les dues comarques envers l'àrea metropolitana. Tal i com es va exposar ahir al migdia en l'acte de signatura, realitzat a l'Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, el Pacte del Penedès Marítim vol posar de manifest les diferències que tant el Baix Penedès com el Garraf tenen respecte d'altres comarques en quant a infraestructures i mobilitat.

L'acte va comptar amb l'assistència dels alcaldes i alcaldesses dels vint lmunicipis del Baix Penedès i Garraf que, de moment, formen part del Pacte, que continua obert a totes aquelles institucions que s'hi vulguin adherir. També hi va assistir el delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Xavier Lluch. Després d'una reunió entre els assistents, els municipis van anar formalitzant la signatura, i es va fer una fotografia conjunta, com a punt de partida del document que es redactarà amb el conjunt de peticions. Totes les poblacions del Baix Penedès i Garraf van voler formar part del Pacte.
Entre els punts destacats, hi ha el peatge de la C-32, el tercer peatge més car de Catalunya, i que les úniques bonificacions que té són de caràcter generalista. Actualment, i després de l'últim augment aquest gener, el trajecte entre El Vendrell i Barcelona a través de l'autopista marítima té un cost de 22,14€. La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, va detallar que "aquest és un pacte que inclou diversos aspectes de mobilitat, no només l'autopista, sinó també aconseguir una rebaixa en les tarifes ferroviàries de Rodalies". La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, va explicar que "des de l'existència de la Vegueria el territori se sent més cohesionat, i facilita aquest tipus d'acords, que traslladarem al conseller'.
L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va voler posar d'exemple el Pacte de Barà, alhora que va exposar que "la meitat de la població del Vendrell treballa fora i, per tant, la mobilitat és un tema important en la seva vida quotidiana". L'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, va afirmar que "el compromís que s'havia adquirit per part de la Generallitat no s'ha complert, i ja hem esgotat el temps del debat. Ara cal acció i aconseguir de manera immediata el que és just per a les dues comarques'".
Des dels dos consells comarcals es vol actuar amb certa pressió, per tal de poder aconseguir resultats. Les presidentes afirmaven que "ja no volem acceptar més ser àrea metropolitana sense que se'ns tingui en compte en les decisions que afecten aquesta àrea. Volem fer sentir la nostra veu en aquests òrgans, i fer-la arribar a tots els grups parlamentaris".
Aquest pacte de municipis no descarta mobilitzacions ni accions des del territori.

0
0
0
s2smodern