PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Freixenet incrementa vendes, però retalla el seu benefici

Foto: Maria Rosa Ferré

Freixenet va guanyar un milió d'euros en el seu darrer exercici fiscal abans de l'entrada de Henkell, tancat l'abril de 2018, però va reduir un 87% el repartiment de dividends. El grup va registrar una facturació de 542 milions d'euros, un 1,3% més respecte a l'exercici anterior, però amb una caiguda del marge brut consolidat del 3,6%. Així consta en els comptes consolidats que va presentar fa uns dies el grup al Registre Mercantil.

Segons aquests comptes, davant dels 8,4 milions comptabilitzats l'any anterior, va perdre 3,56 milions d'euros. La majoria de les pèrdues provenen de la societat mare, Freixenet SA, la filial que ven la major part de la producció, amb unes pèrdues de 3,5 milions d'euros. Les bodegues Castellblanch i Segura Viudas van registrar uns números vermells de 3,57 i 2,55 milions d'euros, respectivament, i René Barbier va perdre 507.000 euros.

Pel que fa als guanys, provenen de les vendes a la Unió Europea (que van créixer un 4%), mentre que les de la resta del món queien un 3%, i les del mercat interior es mantenien estancades.
El grup va vendre més cava que vi. Respecte al prosecco, Freixenet va anunciar al desembre que vol posar a la venda 15 milions d'ampolles de cava davant als 5 milions que produeix a l'actualitat. Es tracta d'una aposta de futur, davant de la davallada de la rentabilitat del cava.

0
0
0
s2smodern