PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Juvé & Camps lidera la investigació de la producció de llevats autòctons per a la elaboració d’escumosos

Aquest projecte pilot pretén aconseguir que els vins i caves d’alta gamma es diferenciïn gràcies a l’ús de llevats autòctons

Redacció.- Juvé & Camps, sota la coordinació d’INNOVI, lidera el grup operatiu del innovador projecte pilot que incorporarà el llevat P29, aïllat al Penedès i propietat d’INCAVI, juntament amb els cellers Torelló Llopart, Gramona, Freixenet i Segura Viudas.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és produir llevats autòctons per a vins escumosos, que permetin als cellers diferenciar el seu producte a través de la implantació de la biodiversitat de microorganismes de les seves parcel·les per a reforçar al màxim la seva personalitat.

Principalment, el projecte pretén aconseguir que els vins i caves d’alta gamma es diferenciïn entre d’ells, gràcies a l’ús dels llevats autòctons que denoten entitat pròpia. L’increment del control sobre la fermentació és una de les claus d’aquesta iniciativa que pretén millorar, al mateix temps, la concentració dels llevats actius.

Les accions que formen part d’aquest projecte es realitzaran en un període estimat de tres anys que, alhora, es converteixen en tres etapes d’investigació. Inicialment, es realitzaran proves pilot a escala de laboratori per a optimitzar els mitjans de cultiu i els paràmetres de creixement. En aquest punt, es provaran diferents substrats nutritius d’origen ecològic, on s’avaluaran les combinacions de les seves variables als diferents medis, seguint la cinètica de creixement mitjançant la població dels llevats totals i viables.

Els resultats esperats arrel de la investigació d’aquest projecte es basen en la incorporació d’un llevat o més amb possible certificació ecològica, com és el P29 (propietat d’INCAVI) i un altre cep que es decideixi en el marc de projecte. També es busca el benefici en l’aprofundiment de la singularització dels vins i la incorporació com a la incorporació com a tret diferencial de sostenibilitat i autenticitat en els productes.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 78


 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà