PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Pere Regull: “L’èxit dels cursos ens reafirma en la necessitat tant de l’Escola d’Enoturisme com de WINEBS”

Els participants van rebre els diplomes pel curs de Sommelier i pel de Promoció turística local i informació als visitants

Redacció.- Ahir al migdia va tenir lloc l’acte de lliurament de diplomes als participants en dos cursos organitzats per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a l’antic edifici de l’Enològica, a Vilafranca del Penedès. 

Es tracta concretament dels cursos de Sommelier (740 hores) i de Promoció turística local i informació al visitants (710 hores), en els quals han participat un total de 26 persones.

L’acte de lliurament de diplomes va comptar amb les intervencions de Pere Bonet, president del Consell Regulador del Cava i membre del consell empresarial de l’Escola d’Enoturisme, i de Pere Regull, Alcalde de Vilafranca del Penedès, que han lliurat els diplomes als participants. També hi va assistir el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, i la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius.

En la seva intervenció Pere Bonet va destacar que l’enoturisme encara és “una matèria tendra al Penedès. La podem treballar i cadascú hi pot aportar la seva visió”. Per Bonet, per als cellers “si no fas enoturisme, no existeixes. Cal invertir econòmicament i en recursos humans i fer un bon projecte. Els enoturistes seran els apòstols que difondran el teu missatge i potser repetiran”. Finalment el president del Consell Regulador del Cava ha dit que “hem d’anar més units. Cal sumar voluntats i crear un ecosistema enoturístic al Penedès amb cellers, serveis, comerç, allotjaments, restaurants...”.

Per la seva banda, Pere Regull va afirmar que l’èxit d’aquests cursos “ens reafirma en la necessitat tant de l’Escola d’Enoturisme com de l’escola de negocis WINEBS, una en l’àmbit de la formació professional i l’altra en l’àmbit dels estudis superiors”. “En matèria d’enoturisme al Penedès encara estem a les beceroles i és a les nostres mans fer-ho bé. Estem formant gent en funció de les necessitats del territori i això és el millor que podem fer. Si tenim gent ben formada, el Penedès en sortirà molt reforçat”, ha dit l’alcalde.

L’acte va finalitzar amb la conferència de Josep Anton Donaire, professor de la Facultat de Turisme i recercador a l'INSETUR i el departament de Geografia, exdirector de l'Escola Oficial de Turisme de la Generalitat de Catalunya i d'INSETUR, tutulada “Noves oportunitats laborals del sector enoturístic en funció de la identificació del desenvolupament turístic previst per als propers anys”.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 78


 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà