PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El 90% dels alumnes de SEFED troben feina

Les empreses del sector col·laboren en el projecte formatiu per tal d'establir una comunicació més directa entre alumnat i empresariat 

Redacció.- El Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca prepara l’inici d’una nova edició del programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) destinat a 30 persones en situació d’atur laboral.

El Programa, que té previst el seu inici aquest mes a La Fassina, és un projecte de formació ocupacional de la Fundació INFORM. La seva finalitat és la qualificació de persones en situació d’atur laboral en el Certificat de Professionalitat d’Activitats de Gestió Administrativa que es desenvolupa mitjançant la metodologia de la simulació. El pla formatiu consta de 900 hores de formació de les quals 80 hores són pràctiques en empreses situades a la comarca de l’Alt Penedès.

RAÏMIVI, SAS és l’empresa del programa SEFED de Vilafranca del Penedès, dedicada a l’elaboració i comercialització de vins, caves, brandis i moscatells. Pertany a una xarxa d’empreses simulades nacionals i internacionals que permet a l’alumnat apropar-se a situacions de treball i desenvolupar les competències i habilitats pròpies de la gestió empresarial, sempre seguint la filosofia d’aprendre fent i treballant.

Destaca la importància de la col·laboració de les empreses del sector del territori en el projecte formatiu de l’alumnat, ja que permet un contacte directe entre l’alumnat i l’empresariat. Aquest fet facilita als empresaris un coneixement dels futurs professionals, i als alumnes el desenvolupament del seu itinerari professional a través de l’adquisició de totes les competències professionals necessàries.

El resultat d’aquesta col·laboració és altament positiu atès que el 90 % de l’alumnat de la darrera edició finalitzada ha assolit una inserció laboral, en alguns casos en la pròpia empresa de pràctiques.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 79


 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà