PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

INNOVI impulsa la indústria 4.0, l’eficiència dels recursos i la sostenibilitat en quatre projectes d’innovació

Aquests projectes han estat aprovats a una convocatòria pública d’ajuts pel desenvolupament de projectes de clústers i rebran finançament del Ministeri d’Economia (Mineco)

Redacció.- Els nous projectes d’innovació, ja en marxa, estan relacionats amb la indústria 4.0, l’energia, l’aigua i la sostenibilitat.

1. Estudi de l’evolució i la traçabilitat de taps de suro amb tecnologia QR/NFC

Aquest estudi consisteix en avaluar el comportament de diferents tipus de taps de suro respecte a diferents variables que condicionen l’evolució dels vins tranquils, així com la introducció de tecnologia de comunicació sense fils QR i NFC en la seva traçabilitat.

Aquest projecte es desenvolupa conjuntament amb l’Institut Català del Suro (ICSURO), l’empresa de taps de suro J. Vigas, i el celler Castillo de Peralada. Ha sigut la proposta de projecte millor puntuada dels 157 projectes aprovats a la convocatòria d’ajuts per AEIs del Mineco.

2. Bodegues Sostenibles 4.0 – Plataforma d’innovació oberta per a la millora de la sostenibilitat en el sector vitivinícola

El principal objectiu del projecte és l’avaluació d’una plataforma d’innovació oberta que permeti incrementar la innovació, mitjançant la col·laboració entre diferents empreses, per a la millora del procés productiu del vi i el cava cap a la sostenibilitat.

La idea és crear una eina online d’avaluació automatitzada i intel·ligent de l’aplicació de les principals tecnologies d’energies renovables i eficiència energètica als cellers.

Bodegues sostenibles 4.0 es desenvolupa conjuntament amb el Clúster d’Eficiència Energètica (CEEC), ARCBCN, Sud Renovables i Eurecat, i comptarà amb la participació de cellers socis d’INNOVI.

3. Software de càlcul de la petjada hídrica i sistema expert per a la presa de decisions i millores de fluxe

L’objectiu principal és posicionar al sector vitivinícola com a referent internacional innovador en matèria de sostenibilitat, mitjançant el desenvolupament d’una eina software de càlcul de la petjada hídrica que permeti l’optimització dels fluxes energètics i d’aigua en el procés de producció dels vins.

Aquest projecte es desenvolupa conjuntament amb el CWP – clúster de l’aigua i LAVOLA, i comptarà amb la participació de cellers socis d’INNOVI.

4. Bodegues Intel·ligents 4.0 – Sistema de gestió energètica intel·ligent per a la indústria vitivinícola

Es tracta de desenvolupar una eina software de monitorització amb capacitat d’actuació i assistència a l’usuari en la presa de decisions en la gestió energètica i de procés durant tota la cadena de producció del vi i el cava.

El resultat d’aquest projecte permetrà avaluar els avantatges referents al potencial de millora de la sostenibilitat, ambiental i econòmica del sector en contraposició al risc tècnic i científic i a les despeses de desenvolupament i implementació.

Bodegues intel·ligents 4.0 es desenvolupa conjuntament amb Clúster d’Eficiència Energètica (CEEC), ARCBCN, Vitec i Eurecat, i comptarà amb la participació de cellers socis d’INNOVI.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 79


 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà