PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Avinyonet del Penedès inicia avui els actes del Microvi, que se celebraran fins el 29 d’abril

Avinyonet del Penedès dóna el tret de sortida al Microvi, esdeveniment de referència dels petits cellers a Catalunya i que es celebrarà fins el 29 d’abril. Tal i com es va avançar dimarts passat, la quarta edició presenta com a gran novetat la participació d’una regió de producció convidada, Querétaro, Mèxic, que gaudirà d’una secció pròpia a la mostra de l’Arboçar (28 d’abril) i d’un tast exclusiu a Vilafranca.

El Microvi 2018 s’estructurarà en tres intensos caps de setmana dedicats sencerament a fomentar la cultura del vi dels petits productors i la promoció turística d’Avinyonet del Penedès. Oriol de la Cruz, alcalde del municipi, en destaca els objectius per a la quarta edició: “Volem seguir creixent any a any i consolidant un projecte nascut per fer esdevenir Avinyonet un lloc referent, tot reunint el turisme, la cultura i la història. Però l’objectiu principal és fer conèixer el municipi amb els seus pobles i la seva gent, i sobretot que la gent marxi de cadascun dels actes de Microvi amb un somriure i amb ganes de seguir repetint any rere any”.

L’edició 2018 mantindrà tots els referents de 2017, afegint un nou acte a Vilafranca del Penedès, el primer esdeveniment del Microvi organitzat fora del municipi. L’esdeveniment, dedicat al tast de vins de Querétaro, la nova regió de producció convidada, i previst a l’edifici de l’Enològica el proper 26 d’abril, és la conseqüència de més d’un any de treball.

La innovació continua essent una de les claus del Microvi, igual que el foment del patrimoni turístic d’Avinyonet. En aquest sentit, destaca la incorporació del centre d’interpretació del jaciment ibèric de la Font de la Canya, DO Vinífera, visitable tota la setmana i que aquest 2018 acollirà l’acte dedicat a l’Arqueologia del Vi i el Tast de Vins d’Àmfora. El Microvi també acollirà esdeveniments en altres indrets emblemàtics, com ara el claustre del monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs, escenari de la Nit dels Sumolls (13 d’abril), o el celler Can Ràfols dels Caus, excavat a la roca calcària, i que repetirà com a seu del Tast de Vins del Massís del Garraf (20 d’abril).

El gran moment del Microvi 2018 arribarà el 28 d’abril amb la celebració de la Mostra de Petits Cellers de l’Arboçar, que oferirà 200 referències a tastar d’una quarantena de productors procedents de tot Catalunya, el Rosselló i Mèxic.

0
0
0
s2smodern