PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Els preus dels vins de la DO Penedès s’incrementen un 17% durant el 2017

Els preus dels vins de la DO Penedès van créixer un 17% durant el 2017 a restauració i botigues especialitzades, segons un estudi encarregat pel Consell Regulador de la mateixa denominació d’origen. El preu mitjà d’una ampolla de 75cl ha passat dels 8,97 euros durant la campanya 2015-2016, als 10,49 euros en el període 2016-2017.

En conjunt, les vendes de vi i Clàssic Penedès dels 141 cellers de la DO Penedès van sumar una facturació total de 103 milions d’euros durant l’anterior campanya, incrementant un 15% l’exercici anterior. Als mercats internacionals fora de la Unió Europea és on es va produir l’augment de preu més rellevant, van créixer un 17,87% i es va registrar una facturació de més de 22 milions d’euros.

La DO explica que, tot i que el mercat més destacat en l’increment del preu van ser els països tercers, el mercat estatal ha estat el segon en què el valor de l’ampolla ha tingut una major pujada. La diferència entre a les dues darreres campanyes ha estat d’un 15,13%, arribant a superar els 66 milions d'euros en el període 2016-2017. Pel que fa als països de la Unió Europea, l’increment ha estat d’un 10,12% amb gairebé 15 milions. 

Amb aquests resultats, la DO Penedès assegura que es reforça el seu reconeixement, tant en el mercat estatal com en els internacionals. El Consell Regulador ho atribueix a l’aposta que treballa des de fa uns anys, centrada en la potenciació de productes Premium. Una línia estratègica que ha fet transvasar, assegura, el volum d’alguns productes a altres denominacions d’origen.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 82

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà