PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Logis Penedès, preparat per la primera fase del projecte

El Penedès és un territori molt sensible paisatgísticament, per la seva població i la seva distribució territorial. A més, hi ha una oferta enològica única i existeix la por d'acabar amb ella. Des de CIMALSA, empresa pública de la Generalitat que promou el complex logístic del Penedès, han fet un esforç per minimitzar els efectes negatius, per això el projecte s’està desenvolupant tan lentament.

El Fòrum Gran Penedès de la FEGP ha organitzat un col·loqui centrat en el Logis Intermodal Penedès que ha comptat amb la participació del director de CIMALSA, Isidre Gavín. El directiu ha confesat que actualment, el pla territorial que ha portat a terme l'empresa no està acabat totalment però ha arribat a un punt de maduresa elevat. A més, existeix una demanda actual del Logis Intermodal Penedès per part de diverses empreses. Donada que és possible la pèrdua d'oportunitats si el projecte s'endarrereix molt més, CIMALSA creu necessària la posada en marxa de la primera fase. El sector públic català no té suficients recursos per urbanitzar les infraestructures així que només ho fa si hi ha empreses interessades. Gavín ha explicat que el calendari d'execució s'hauria de consensuar entre l'empresa sol·licitant i el Logis en un termini entorn un i dos anys. 

També ha recalcat la importància del ferrocarril i la idoneïtat del Penedès per construir-lo doncs compta amb l’AP-7 i el corredor mediterrani, un dels més importants d’Europa.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 81

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà